Montse Correa, la primera dona taxista de Calella

2020-07-16T20:07:47+01:0016/07/2020|

  • Ha arribat a la parada de Calella en plena “nova normalitat”, en una època en la que és imprescindible desinfectar el taxi molt sovint.

Hi ha certes professions on la majoria de treballadors són homes. És el cas del sector del taxi, on no és habitual trobar-se una dona com a conductora. A Calella no hi havia cap taxista dona, fins ara. Es diu Montse Correa i té 26 anys. Va començar a treballar fa un parell de setmanes amb la llicència d’un company que buscava algú que el cobrís durant la temporada d’estiu. “Se’m va presentar la oportunitat a través d’un altre company. A mi sempre m’ha agradat conduir i després d’aquesta situació que hem passat, el primer que m’ha sortit ho he provat”, comenta la Montse sobre la seva arribada al món del taxi.

Té 6 anys d’experiència al volant. Explica que “està sent dur perquè són moltes hores de dedicació però el resultat no és el d’altres anys, perquè no hi ha turisme. Sembla que comença a pujar la cosa ara que han obert els hotels. En general, és una feina que m’està agradant molt”, afirma, tot i que admet que encara “em queden mil coses per aprendre”.

“Donaré sempre les gràcies per la benvinguda”

Va tenir una molt bona acollida quan va arribar a la parada, “la veritat que em trec el barret i donaré sempre les gràcies per la benvinguda”, assegura il·lusionada. La seva intenció és fer la temporada d’estiu per poder pagar-se els estudis de Fisioteràpia que està cursant.

No té un horari fixe, sinó que hi va en funció de la feina que hi hagi. El que sí procuren és que sempre hi hagi taxis a les parades de l’estació i les de l’hospital, on més serveis hi ha. A Calella hi ha 28 llicències, de les quals 5 descansen cada dia. En total, hi ha 23 taxis en circulació. Aquest any, la feina ha disminuït, ella creu que per la por de la gent a poder-se contagiar. També s’hi suma el fet que hi ha molt pocs turistes. “A aquestes alçades, altres anys anaven ofegats. Ara som 4 taxis parats, a l’Hospital n’hi ha 4 més. La gent s’està animant poc, cosa que s’entén”, exposa la Montse, per això espera que hi hagi “una mica més de moviment, jo animaria a la gent; jo aniria molt més segura en un taxi on se que es respecten tots els protocols, on se que quan jo entri, s’ha desinfectat”.

Desinfecció constant i màquina d’ozó

La neteja és clau en temps de COVID-19. Per això, “nosaltres posem una màquina d’ozó almenys un cop cada dues setmanes, per desinfectar. Ara, com que no hi ha turistes, tens moltes hores mortes i el primer que fas quan arribes a la parada és desinfectar. No només per les persones que vinguin, també per tu mateix, que estàs 8 o 10 hores al taxi i vas tocant. A més, estàs donant un servei públic i has de cuidar als altres. Jo crec que la por ha fet molt, la dels altres i la nostra mateixa”. Pels clients té gel i mascaretes en el cas que no en portin.

Tot i que alguns taxis han decidit posar pantalles entre els conductors i els passatgers, a Calella no s’ha fet. Creuen que amb l’ús de la mascareta és suficient. A més, no pot seure ningú al davant, sinó que han d’anar als seients del darrere.

Sense turistes, trajectes curts

Fins fa poc no es va permetre als turistes poder venir a la nostra ciutat. Molts hotels estan encara tancats, de fet, molts no obriran aquest estiu. Això s’ha traduït en una disminució dels viatges a l’aeroport, on més podien guanyar.

La majoria de serveis que fan són trajectes curts, dins de la ciutat. Com a molt, viatges a altres municipis de la comarca des de l’Hospital.

Comparteix el contingut!

Go to Top