Catalunya prohibeix fer “botellón” amb multes de fins a 15.000 euros

2020-07-28T14:41:57+01:0028/07/2020|

  • El Govern té l’oci nocturn en el punt de mira. Fa quatre dies que va ordenar el tancament de discoteques, pubs i sales de ball i de festes.

La Generalitat ha prohibit fer “botellón” arreu de Catalunya “per raons de salut pública”. Ho ha aprovat el Procicat, que vol restringir el “consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d’espais oberts al públic”. L’incompliment d’aquesta resolució serà tipificada com una “sanció greu”, amb multes que van dels 3.000 als 15.000 euros.

L’objectiu d’aquesta mesura és reduir els contagis de COVID-19 que s’estan produint en les últimes setmanes durant l’oci nocturn. De fet, el president Torra va dir ahir que fer “botellón” en aquests moments era un “acte d’insolidaritat”. Tot i així, no s’ha especificat si la prohibició és temporal o permanent. Amb aquesta mesura, el Govern se centra directament en els joves, que són el col·lectiu que més s’ha relaxat amb les mesures de prevenció.

Correspondrà a l’Ajuntament vetllar pel compliment d’aquesta prohibició, que haurà de fer “totes les funcions de vigilància, d’inspecció i de control”. És a dir, serà competent per imposar multes. A Calella, els veïns de la Plaça del Parlament s’han queixat precisament dels joves que fan “botellón” fins que despunta el dia, bevent i fent soroll.

Aquesta decisió arriba tot just quatre dies després de l’ordre de tancament dels locals d’oci nocturn, com discoteques, pubs, sales de ball i de festes, també amb el mateix objectiu de prevenir els contagis.

Comparteix el contingut!

Go to Top