L’Hotel Las Vegas nega les acusacions d’Urbaser sobre el mal reciclatge

2020-08-06T16:56:14+01:0006/08/2020|

  • De l’informe que va encarregar l’Ajuntament a l’empresa adjudicatària de recollida selectiva de la ciutat se’n desprèn que l’establiment turístic no recicla correctament i això obliga a fer la recollida de residus en bloc. L’hotel assegura que sí que separen els residus correctament i treuen els contenidors quan està pactat amb l’Ajuntament.

L’Hotel Las Vegas té els residus separats en contenidors en un magatzem a la planta baixa. Allà és on hi van a parar les bosses d’escombraries ja classificades que es van recollint des dels diferents punts de reciclatge que hi ha dins de l’establiment. Els residus, per tant, arriben al recinte on hi ha els contenidors ja classificats.

Els operaris de l’establiment treuen els contenidors a les hores pactades amb l’Ajuntament i l’empresa de recollida de residus. El vidre el treuen al matí i la resta de les fraccions a la tarda a partir de les 7. Deixen els contenidors dins del recinte de l’hotel al costat de la porta d’entrada; d’aquesta manera el camió ho pot recollir amb facilitat. Els contenidors tornen al seu magatzem l’endemà al matí. Voldrien mantenir els contenidors a dins del magatzem de l’hotel i treure’ls quan ve el camió a buscar-los però, asseguren, els operaris del camió volen anar ràpid i no haver de treure’ls de dins.

El camió de recollida de la brossa hi passa cap a les 9 del vespre i s’hauria d’endur el que toca, sigui rebuig, plàstic, vidre o orgànica. Això no és el que es pot veure en el vídeo que va publicar CALELLA COMUNICACIÓ dimarts passat on s’observa com els operaris de l’empresa adjudicatària del servei de residus de Calella agafen rebuig, plàstic i vidre tot junt en un mateix camió.

Al costat de l’Hotel Las Vegas hi ha els Apartaments Codina. Els veïns del primer bloc poden veure des dels seus balcons l’entrada de l’establiment  Aquests veïns, preguntats per CALELLA COMUNICACIÓ, asseguren que fa dies que el camió passa cap a les 9 del vespre, entra i s’endú d’una sola passada tots els contenidors que hi ha, sigui de la fracció que sigui. També comenten que se sent perfectament com cau el vidre i el plàstic dels respectius contenidors a dins del camió.

Per altra banda, els responsables de l’Hotel Las Vegas van rebre ahir dimecres la primera trucada dels responsables de medi ambient del consistori; la comunicació es produïa l’endemà de la publicació del vídeo on es veu com el camió de recollida de selectiva ho ajuntava tot en una sola càrrega. En aquesta trucada els avisaven que havien comprovat com en el contenidor de vidre hi havia unes caixes de pizza al seu damunt i, per tant, els operaris del camió s’havien hagut d’endur el contenidor de vidre juntament amb el del rebuig. L’hotel assegura que treu el vidre correctament però que com que tarden tantes hores a passar-lo a buscar, algú hi va posar les caixes.

No ens han trucat mai, tampoc han vingut a aixecar cap acta, ni han fet fotos ni res”, assegura Joan Bruguet, director de l’hotel. Els sorprèn que, arran de la publicació del vídeo, l’Ajuntament busqui criminalitzar l’hotel per una feina que, asseguren, estan fent malament des de l’empresa de recollida de residus. Caldrà veure quina és la conclusió a la que arriben els instructors de l’expedient per esbrinar si l’establiment està fent correctament o no la recollida selectiva.

Fa temps deixaven els contenidors a l’exterior de l’hotel, però qualsevol que hi passava podia posar-hi bosses d’escombraries al seu interior. Per això van decidir tenir els contenidors a l’interior del seu recinte. D’altres establiments hotelers tenen els contenidors tancats dins de l’edifici i el camió que recull la brossa hi entra per complet.

Comparteix el contingut!

Go to Top