Arrenquen les obres del projecte estrella de la legislatura: la Muntanyeta

  • Hi ha dues fases previstes, una que correspon a la part del camp de futbol i les pistes d’atletisme i una segona que implica els vestidors. Entre les dues sumen un cost de gairebé 1,3 milions d’euros.

Ja s’han iniciat les obres de la zona esportiva de la Muntanyeta. Segons el calendari, tindran una durada de sis mesos. Hi ha previstes dues fases, tot i que no s’ha especificat si es portaran a terme tot seguit, si es faran de forma paral·lela o es deixarà la segona fase per més endavant.

En la primera, la que s’està realitzant en aquests moments, es farà el canvi de gespa natural a gespa artificial al camp de futbol gran, es renovarà el paviment de les pistes d’atletisme i s’implantarà un nou sistema de reg per la gespa. També s’ampliarà la zona de llançament de pes i del salt de perxa i es reubicarà el salt d’alçada, però es perdran els llançaments de javelina, disc i martell. S’instal·laran tanques parapilotes a les porteries dels dos camps de futbol. L’empresa que farà aquestes remodelacions serà Mondo Iberica, la única que es va presentar al concurs públic que va posar en marxa l’Ajuntament. El cost d’aquestes obres pugen a 988 mil euros, per sota del milió 43 mil que proposava l’Ajuntament.

La segona fase, que implica els vestidors, encara no ha estat adjudicada a cap empresa, tot i que el concurs públic ha estat fet. Consisteix en crear dos nous vestidors redistribuint els espais actuals, crear-ne un de nou a la zona de recepció amb dutxes i lavabos compartits amb un dels ja existents, compartimentar un dels vestidors en dos i fer un accés addicional perquè els equips puguin entrar per portes diferents. Per fer-lo més sostenible, es substituirà el sistema de producció d’aigua calenta de caldera de gasoil amb un sistema de producció per aerotèrmia amb plaques fotovoltaiques, que també serviran per l’enllumenat dels vestidors. Aquesta segona fase té un pressupost de 257 mil euros.

La crisi de la COVID-19 ha fet endarrerir les obres, que havien de començar al mes de juny. Amb una durada prevista de sis mesos, tenint en compte que han començat a l’agost, no acabaran fins a principis de 2021. Per tant, el Club de Futbol Calella i el Club d’Atletisme Calella no podran utilitzar la Muntanyeta fins l’any que ve, així com tots els usuaris.

Els veïns demanen que es respecti el seu descans

Per la seva banda, els veïns de la zona demanen que les obres es facin a partir de les 8h tal com marca la normativa. Es queixen que a les 7 del matí ja estan fent soroll i no els deixa dormir. A més de les obres dins de la Muntanyeta, hi ha un gran moviment de camions que s’emporta la sorra que han de treure.

2020-08-07T15:59:35+01:00 07/08/2020 | 15:41|Categories: Noticies|
X