L’Ajuntament expedienta els locals Bora Bora, Isla Tortuga i Nemoris per incomplir les mesures de seguretat

  • Han comès diverses irregularitats, com excedir l’aforament, utilitzar la pista de ball tot i estar prohibit o incomplir la distància de seguretat.

El Bora Bora, Isla Tortuga i el Nemoris han estat expedientats per l’Ajuntament per excés d’aforament, utilitzar la pista de ball tot i estar prohibit, la reproducció de música no emparada en la llicència de bar musical i l’incompliment de la distància de seguretat. S’han precintat, preventivament, els aparells musicals d’Isla Tortuga.

De fet, a finals de juliol ja s’havien fet inspeccions en dos locals per possibles infraccions, però no havien transcendit els noms. Les inspeccions es van fer arran de les denúncies dels veïns. Els expedients del Bora Bora i de Isla Tortuga ja s’han resolt, mentre que l’expedient del Nemoris està en procés de resolució.

L’acumulació d’irregularitats es considera una falta greu, que pot comportar sancions de 10.000 euros i de 20.000 euros per reincidir. Fins i tot es poden enfrontar al tancament del local. La Generalitat va més enllà i estableix, en un nou decret llei aprovat aquesta setmana, multes d’entre 3.000 i 60.000 euros per infraccions considerades greus com ho és l’incompliment de l’aforament.

Es prorroga el tancament dels locals d’oci durant 15 dies més

Les discoteques, sales de ball i sales de festa continuaran tancades 15 dies arreu de Catalunya. La Generalitat ha publicat avui al DOGC la pròrroga del tancament, una decisió que es pren “per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID- 19 en l’àmbit de les activitats d’oci. La mesura, decretada fa dues setmanes, acabava aquest dissabte.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), patronal del sector, ha presentat un recurs perquè es suspengui la resolució, que asseguren causa “gravíssims danys i perjudicis” per a les empreses i afecten a prop de 40.000 famílies.

2020-08-08T12:34:51+01:00 07/08/2020 | 19:46|Categories: Noticies|
X