Protecció Civil activa l’alerta groga del VENTCAT al Maresme a partir d’aquesta tarda

2020-09-25T09:34:25+01:0025/09/2020|

  • Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir d’aquesta tarda. En alguns punts de Catalunya, el vent ja bufa amb força.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir de les primeres hores de la nit s’inicia un episodi de forts vents de component nord-oest que començarà afectant a les comarques del Pirineu i a primeres hores del matí també afectarà a les comarques del litoral i prelitoral central, estenent-se a la tarda a les comarques de ponent, sud i depressió central. Les ratxes de vent poden superar els 72 km/h.

Aquest episodi de forts vents està associat a una baixada important de les temperatures i a precipitació en forma de neu. En aquest sentit, Protecció Civil demana extremar la precaució en les sortides a la muntanya i anar ben equipats, ja que les condicions meteorològiques poden canviar de manera sobtada.

Tanmateix, Protecció Civil de la Generalitat demana precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

També es recomana fixar bé o retirar els objectes que estiguin a balcons i terrasses i puguin ser desplaçats pel vent. Així mateix, cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs mentre duri l’episodi de vent.

Comparteix el contingut!

Go to Top