La Bruna expulsa els joves conflictius

  • El centre social okupat, conscient dels problemes que comportaven els joves i després d’haver intentat trobar una solució, ha decidit expulsar els joves i tapiar les habitacions buides perquè no puguin tornar a instal·lar-se. Els veïns estaven tips dels episodis de violència i aldarulls que provocaven. L'Associació de Veïns Calella Centre demanava, precisament, que se'ls fes fora del centre.

2020-11-17T15:52:11+01:0017/11/2020|

Decisió contundent de La Bruna en relació als joves conflictius: seran expulsats en 48 hores, les que tenen de marge per trobar un altre lloc on viure. Són els joves que aquest dissabte van protagonitzar una baralla i un vídeo on llençaven objectes des del quart pis del centre.

Des de que van arribar van ser un focus de problemes, tant pels veïns, que ja estan tips dels aldarulls i els comportaments violents, com per la resta de residents de La Bruna. És per aquest motiu que han decidit expulsar als joves que no respectaven les normes de convivència i han tapiat les habitacions buides perquè no puguin tornar a instal·lar-se. Un dels joves es va autolesionar en rebre la notícia.

El centre social okupat ha emès un comunicat “amb una primera voluntat de fer autocrítica”. Considera que els ha faltat comunicar tant als veïns més propers com a la resta de la ciutat “què passa i quina feina es fa dins de La Bruna”. Expliquen que hi viuen persones de diferents perfils: “famílies amb fills petits, persones que s’han quedat a l’atur recentment i altres que han arribat a la situació de quedar-se sense casa”.

Asseguren que “la majoria de la gent de la Bruna són persones que l’únic que volen és tirar endavant i viure en pau”, però que “n’hi ha d’altres que no veuen sortida a la seva vida, això els porta a tenir actituds violentes cap a ells mateixos i cap als altres”. Expliquen que no justifiquen aquestes actituds i que entenen als veïns que se senten angoixats davant el soroll i els conflictes, però lamenten que els acusin de no haver actuat. “L’assemblea i la gent d’habitatge porta un any fent front a tot això: fent pactes, mediant conflictes, traduint a diferents llengües i també expulsant a persones que portaven problemes”, exposen.

Des de La Bruna demanen a l’Ajuntament “una alternativa d’habitatge per les famílies que ho necessiten, tal com ha promès que valoraria des de fa temps. També demanem que es cursin els empadronaments pendents que l’ajuntament té l’obligació per llei de fer”. El desnonament de La Bruna estava previst pel 6 de novembre, però es va paralitzar a causa de la crisi sanitària.

La Bruna ara mateix és una realitat que fa molt de temps que a Calella (i a tot arreu) s’intenta amagar: la pobresa i totes les seves conseqüències. Quan ens toca d’a prop, tenim dues opcions: seguir apartant la mirada o mirar de fer un esforç per comprendre’ns”, conclou el centre social okupat.

L’Associació de Veïns Calella Centre demanava l’expulsió dels joves

La Bruna ha pres la decisió que demanava l’Associació de Veïns Calella Centre: “expulsar als individus que malmeten la convivència”. Des de l’associació de veïns consideren que és una “situació insostenible” i proposaven que demanessin ajuda si no podien fer-hi front. “Aquesta situació és un excel·lent caldo de cultiu perquè a la mínima s’enceti una reacció violenta per part de les persones perjudicades. Desprès tots ens en penedirem”, diuen.

Calella Centre també insta a l’Ajuntament a “donar una solució residencial digna a les famílies que viuen allà i no posar pals a les rodes en la qüestió de l’empadronament”.

L’associació de veïns es solidaritza amb les famílies residents a la Bruna i amb els veïns, “que estan patint de fa dies el comportament violent i incívic d’un grup reduït de joves que no tenen cap voluntat d’integrar-se”.

Calella Centre ha volgut remarcar que “sempre ha defensat i defensarà la integració, la multiculturalitat, la convivència pacífica i el civisme entre veïns i veïnes de Calella”.

Comparteix el contingut!

Go to Top