Duplicitats a Calella entre el BBVA i el Banc Sabadell

  • Entre les dues oficines hi ha menys de 50 metres de distància
  • Les oficines del BBVA i el Banc Sabadell estan a tocar. Amb la optimització dels recursos i amb l’augment de l’ús d’internet és força probable que acabi afectant a alguna de les dues oficines. A hores d’ara, dues consultories contractades per les dues entitats estan treballant en aclarir com fusionar-se i en analitzar les duplicitats existents.

2020-11-21T20:08:58+01:00 21/11/2020|

Dos mesos han trigat el BBVA i el Banc Sabadell en moure fitxa després de l’operació de fusió entre CaixaBank i Bankia. La pandèmia no afluixa i la crisi tampoc. La banca va cap a la concentració per guanyar rendibilitat davant dels temps que vindran.

Fa poc més de dos anys que la oficina de Catalunya Caixa, situada al carrer Església 233, passava a canviar el rètol per BBVA per evitar les duplicitats amb l’altre oficina del BBVA uns metres més enllà. Amb l’acord que s’està cuinant del BBVA amb el Banc Sabadell, tornen de nou les duplicitats a la ciutat com també passa amb CaixaBank i Bankia.

El BBVA encara la fusió amb el Banc Sabadell després de treure’s del damunt la branca americana del seu negoci. La fusió, segons apunten algunes fonts, serà per absorció -del Banc de Sabadell a dins el BBVA-.

Les oficines del BBVA i la del Banc de Sabadell -situada al xamfrà del carrer Església i carrer Amadeu- estan a escassos de 50 metres una de l’altra.

El Banc de Sabadell, a l’igual que CaixaBank, va canviar la seva seu social -situada inicialment a Sabadell- a la Comunitat Valenciana, arran de la voràgine independentista catalana de la tardor de 2017; i allà s’ha quedat. La seu del BBVA és al País Basc. De fet, les sigles BBVA volen dir Banco Bilbao Vizcaya Argentaria.

Si s’acaba materialitzant l’absorció, serà la tercera d’una entitat bancària catalana que s’endú el BBVA. Anteriorment van ser Unnim -que agrupava Sabadell, Terrassa i Manlleu- i Catalunya Caixa -que agrupava Catalunya, Tarragona i Manresa-. Fa uns 30 anys, el BBVA ja es va quedar Banca Catalana. Actualment, la oficina de Calella del BBVA era l’antiga oficina de Catalunya Caixa -i abans Caixa Catalunya-.

Oficina de Catalunya Caixa l’any 2015

Per a seva banda, el Banc de Sabadell es va quedar amb la Caja Mediterràneo (CAM). A Calella el Banc de Sabadell no ha canviat d’oficina.

Les oficines calellenques de les dues entitats bancàries son de mida mitjana. En plena reestructuració bancària, un dels temes més sensibles és l’excés de treballadors. Fa uns mesos que el Banc de Sabadell es troba immers en un procés de jubilacions voluntàries. Per altra banda, el BBVA ha anat reduint la seva plantilla.

X