El servei ferroviari entre Malgrat i Blanes es restablirà el 14 de desembre

2020-11-26T09:09:13+01:00 26/11/2020|

Renfe restablirà la línia de tren entre Blanes i Malgrat el 14 de desembre, segons ha avançat RAC1. Haurà estat pràcticament un any sense funcionar després que el creixement del riu Tordera enfonsés el pont del tren.

Durant aquest temps, els usuaris de Rodalies havien de fer el trajecte entre Malgrat i Blanes en autocar, cosa que augmentava la durada del viatge en mitja hora de mitjana. Això va fer reduir el nombre de passatgers, només els que es veien obligats a agafar aquests autobusos alternatius triaven aquest trajecte. La pandèmia ha fet disminuir encara més el nombre de viatgers.

Les obres van acabar fa unes setmanes, temps en el que s’han estat fent les proves de càrrega, que han passat de forma satisfactòria. Ja s’han enviat els documents perquè l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària hi permeti circular, un tràmit imprescindible.

La nova infraestructura està pensada per aguantar 500 anys i nous creixements sobtats de la Tordera. Els pilars tenen fonaments de 40 metres de profunditat i el pont ha guanyat alçada respecte l’antic perquè l’aigua no hi passi per damunt. Una de les queixes dels alcaldes de la zona, en especial del de Blanes, era que no s’havia tingut en compte la possibilitat de la doble via, una reivindicació històrica, i que no s’havia deixat l’espai necessari.

La intenció de Renfe és mantenir la freqüència de trens cada 30 minuts amb reforços a l’hora punta del matí. A mitjans de desembre, doncs, el Maresme tornarà a estar connectat amb les comarques gironines.

X