La Cooperativa l’Amistat i el Canapè arriben als tribunals

La cafeteria Canapè està situada en ple carrer Església

  • Trencadissa entre la Cooperativa l’Amistat, propietària del local del Canapè i Cafeteries del Maresme, empresa que gestiona la cafeteria. La propietat denuncia que no ha cobrat el lloguer des de juliol i ha presentat una demanda judicial per desnonament.

2020-12-10T17:50:09+01:0010/12/2020|

La Cooperativa del Casal l’Amistat ha fet arribar un comunicat als seus socis explicant la situació en què es troba la cafeteria del Canapè, allotjada a l’edifici de la seva seu social al carrer Església.

En el comunicat, signat per la Junta Rectora de l’entitat, informa als socis que han presentat una demanda de desnonament als jutjats contra Cafeteries del Maresme S.A. -l’empresa que gestiona el Canapè-. Segons la Cooperativa, l’empresa deu uns 27.000 euros de quotes de lloguer impagades des de juliol fins a desembre. Diuen desconèixer si l’empresa es troba en situació de concurs de creditors.

El president de la Cooperativa l’Amistat és Josep Gibert, que al mateix temps també és regidor d’Hisenda de l’Ajuntament des d’aquesta legislatura.

El punt de discòrdia ha estat el preu del lloguer, ja que des que s’han hagut de tancar els bars i restaurants per imperatiu legal, ha fet inviable el negoci. L’empresa no disposa de prou liquiditat per fer front a les despeses que havia de suportar tenint l’activitat oberta però amb les limitacions actuals ni amb l’activitat tancada. La cafeteria va anunciar el seu tancament a finals de novembre.

Segons explica la Cooperativa l’Amistat, van perdonar els lloguers d’abril i maig i la meitat del mes de juny. Al juliol es va intentar facturar el lloguer sencer però ja no es va arribar a cobrar.

Des del mes de juliol que la Cooperativa no ha cobrat pel lloguer del local de la cafeteria. Pel que plasmen al comunicat, l’empresa Cafeteries del Maresme S.A. els havia comunicat que només podia fer front a una quarta part del cost del lloguer però les condicions que volia negociar la Cooperativa no van ser ateses.

El contracte de lloguer hauria finalitzat el 31 de desembre de 2023 si no es resol abans per la via judicial. Una de les clàusules del contracte especifica que si la Cooperativa finalitza l’arrendament abans d’hora, l’empresa tindria dret a una compensació econòmica.

Comparteix el contingut!

Go to Top