Nou brot de COVID-19 al sociosanitari de l’Hospital amb 12 positius confirmats

  • En aquests moments, hi ha 51 persones ingressades a l’Hospital de Calella amb coronavirus. En els últims dies, han mort dos pacients a causa de la malaltia. S’han suspès les visites als pacients per reduir l’afluència de gent als centres de la Corporació.

2021-01-08T12:57:13+01:0008/01/2021|

El sociosanitari de Calella ha registrat un nou brot de COVID-19. Hi ha 12 positius confirmats. És el tercer brot que s’origina al sociosanitari, tot i que els dos primers es van produir a la unitat de mitjana estada polivalent i aquest ha tingut lloc a la unitat de llarga estada.

Dimarts es van detectar dos positius i l’Hospital va fer un cribratge a 18 pacients per comprovar si hi havia més casos. Deu pacients han resultat positius. Vuit persones ingressades en aquesta unitat ja havien superat el coronavirus i, per tant, ja havien generat els anticossos contra la malaltia.

Als 12 pacients covid provinents d’aquest nou brot cal sumar-li 6 pacients que també estan al sociosanitari i que pateixen la COVID-19. Per tant, al sociosanitari hi ha, en total, 18 persones amb resultat positiu.

En aquesta planta hi treballen 30 professionals, als quals també se’ls ha fet un cribratge. No s’ha especificat el nombre de sanitaris que han resultat positius en aquest brot, però la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha informat que té un total de 29 professionals positius i 4 aïllats per ser contactes estrets d’un positiu. Això implica tots els centres de la Corporació.

A més, hi ha 33 persones hospitalitzades a la planta de medicina interna amb coronavirus. Per tant, a tot l’Hospital de Calella hi ha 51 persones amb coronavirus. Són nivells similars al mes de novembre, quan es va produir el pic màxim de pacients covid. En els últims dies, també han mort dues persones a causa de la malaltia.

L’Hospital de Calella suspèn les visites als pacients

Degut a l’empitjorament de les dades, l’Hospital de Calella ha decidit suspendre les visites als pacients ingressats. També s’ha pres aquesta mesura a l’Hospital de Blanes, també inclòs a la CSMS.

Amb aquesta mesura volen reduir l’afluència de gent als centres hospitalaris per evitar la propagació de la COVID-19. Només es permetrà la visita d’una persona en casos excepcionals, com per exemple en situació de final de vida o infants hospitalitzats. Serà sota criteri del personal assistencial.

L’entrada en vigor d’aquesta mesura coincideix amb les noves restriccions imposades per la Generalitat per disminuir les dades epidemiològiques.

Pel que fa a les consultes externes, es manté la limitació d’un acompanyant en les situacions imprescindibles, com persones amb mobilitat reduïda o infants.

Comparteix el contingut!

Go to Top