Cau el pla de xoc del PP per compensar les pèrdues de l’hostaleria per la crisi sanitària

Una turista escull el seu dinar al menjador de l'Hotel Bernat II

  • El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos, va anunciar el pla durant la seva visita a Calella, un municipi castigat per la baixada del turisme.

2021-02-06T16:53:38+01:0006/02/2021|

El Congrés dels Diputats ha rebutjat el pla que el PP va explicar a Calella que pretenia compensar les pèrdues del sector de l’hostaleria a causa de la crisi sanitària.

Entre les mesures, contemplaven una reducció de l’IVA de l’hostaleria fins al 4% i ajudes directes, sobretot per autònoms i pimes. També incloïa un “Pla Renove” perquè els empresaris adaptessin els seus negocis a les necessitats de la tercera onada de la pandèmia i l’exoneració d’impostos pels autònoms que es veiessin obligats a suspendre l’activitat. El pla preveia un fons de 8.500 milions d’euros fins al 2023.

El PP comptava amb el suport de Vox i Ciutadans, a més d’altres formacions amb menys representació al Congrés. Però la proposta l’han tombat els vots del PSOE, Unides Podem, ERC, EH-Bildu, Junts, la CUP  i Nueva Canarias. El PDeCAT ha optat per l’abstenció.

El Govern espanyol s’ha mostrat contrari al pla de xoc dels populars al·legant que ja van aprovar un pla de suport a l’hostaleria i el turisme per valor de 4.220 milions d’euros. Entre les mesures que portaven, constava la rebaixa de fins al 50% del lloguer dels locals o l’ajornament del pagament d’impostos durant 6 mesos.

Comparteix el contingut!

Go to Top