El ple debatrà de nou sobre la platja per a gossos

Habilitar la platja per a gossos ha estat debatut àmpliament a Calella

  • Una iniciativa ciutadana planteja al ple de l’Ajuntament una consulta popular per l’habilitació d’una platja per a gossos a Calella. És un tema recurrent que ja s’ha plantejat diverses vegades al ple. Està previst que el plenari la tombi de nou esgotant també la via de la consulta popular.

2021-02-24T21:51:37+01:0024/02/2021|

La última vegada que el ple es va pronunciar sobre la platja per les mascotes venia arran d’una moció que presentava la CUP i ERC i els comuns s’hi afegien. Ara és un grup de calellencs -vinculats a la CUP- els que han plantejat aquesta votació a través d’una consulta popular sectorial. Sectorial perquè no es tracta de sotmetre tota la ciutadania a la votació, sinó només aquells ciutadans empadronats a Calella, que tenen més de 16 anys i que no són propietaris de mascotes censades. El grup de ciutadans que promou la consulta popular considera que els propietaris de gossos sí que volen que la nostra ciutat tingui una platja per les seves mascotes i vol saber què en pensa la resta. La consulta tampoc seria vinculant.

No, no i no

És la resposta del Govern de Junts per Calella i el PSC a la proposta de destinar un espai de les nostres platges als gossos. És coherent amb el que han anat dient sempre. A més, a finals de 2019, el Govern ja es va manifestar en contra que Calella fos una ciutat #petfriendly, un distintiu que l’acreditaria com a ciutat amiga dels animals. Hi ha turistes que busquen aquest distintiu en les seves destinacions vacacionals.

El grup municipal de Ciutadans, tot i que ho portava al seu programa electoral, està previst que s’abstingui com ja ha anat fent totes les vegades que s’ha plantejat el tema de les mascotes a la platja. El resultat previsiblement serà de 8 vots a favor, 8 vots en contra i una abstenció. El vot de qualitat de l’alcaldessa tombarà aquesta proposta. D’aquesta manera, la consulta popular no es tirarà endavant.

Arenys de Mar, Canet, el Masnou, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, fins i tot aquest any s’hi ha sumat Mataró. Són pobles del Maresme amb platges habilitades per a gossos.

Aldi, tampoc

De fet, el ple també s’hauria de pronunciar sobre si s’ha de permetre la construcció del nou Aldi. També l’ha proposat el mateix grup de ciutadans que la platja de gossos. En aquest cas, es tractava de preguntar a totes les persones empadronades a Calella majors de 16 anys i que disposaven d’un negoci a la ciutat. De totes maneres, aquesta proposta, malgrat sí que ha entrat a l’ordre del dia del plenari, no es debatrà, el Govern al·lega que és un acte reglat.

La majoria de botiguers calellencs preferirien que la proposta d’un nou supermercat a la zona de l’Hospital 2 no es muntés. Però el Govern va voler tirar-ho endavant provocant una modificació del pla general. Sorprenent va ser la decisió de l’Associació Calella Centre Comercial, que va presentar al·legacions a la modificació urbanística però després les va anul·lar. Això va provocar, al seu entendre, que el representant de Ciutadans donés el vistiplau a la modificació urbanística que proposava el Govern. L’Aldi serà un fet d’aquí a uns mesos, les obres ja han començat.

Comparteix el contingut!

Go to Top