Baixa la partida dels pressupostos participatius d’enguany

  • La partida dels participatius es redueix en 25.000 euros

La partida dels participatius baixa de 125.000 a 100.000 euros. En el pressupost d’enguany es contempla restaurar la balustrada del passeig Manuel Puigvert, una proposta presentada als participatius de l’any passat.

Restaurar la balustrada va ser una de les propostes dels participatius de l'any passat

2021-03-02T15:01:04+01:0002/03/2021|

El pressupost que el ple de l’Ajuntament acaba d’aprovar pel 2021 contempla una partida de 100.000 euros pels pressupostos participatius d’enguany. Representa una reducció del 20% en comparació amb anys anteriors, que era de 125.000 euros.

La convocatòria dels participatius s’acostuma a obrir cap a finals d’estiu, perquè els calellencs puguem presentar propostes d’inversió per la ciutat. Els tècnics de l’Ajuntament avaluen la seva viabilitat i es redueixen a entre 3 i 5 per portar-les a votació entre els ciutadans. Les votacions es fan a l’últim trimestre de l’any; una urna s’instal·la a diversos punts de la ciutat durant unes setmanes.

S’instal·la una urna a diversos punts de la ciutat per votar les propostes. (Foto: Ràdio Marina)

El projecte guanyador del 2020 va ser l’adaptació de les voreres per fer-les més accessibles, eliminant part de les barreres arquitectòniques de la ciutat. Una de les propostes que es va presentar va ser la restauració de la balustrada del passeig Manuel Puigvert, que va resultar ser la segona més votada. El projecte, presentat pels Amics del Patrimoni Històric de Calella, plantejava una actuació integral de la balustrada. El Govern l’ha decidit tirar endavant aquest any.

El Govern ha reservat una partida de 73.000 euros al pressupost per la restauració de la balustrada. També inclou la instal·lació d’un lavabo per minusvàlids a la façana marítima.

Alguns trams de la balustrada del passeig Manuel Puigvert estan malmesos

No tots els projectes guanyadors dels participatius s’han acabat portant a terme. Les àrees de jocs a la platja que van guanyar la convocatòria del 2018 no es van fer realitat degut, segons l’Ajuntament, a les traves que Costes va posar a l’ocupació del litoral.

A més de la convocatòria d’inversions dels participatius, també es destinen uns diners a projectes escollits pels joves. En concret, són 10.000 euros. El seu procediment és diferent: enlloc d’una urna per votar entre un nombre concret de propostes, es fa un procés de participació entre els joves. L’any passat es van anul·lar.

Comparteix el contingut!

Go to Top