La Bruna deixa l’edifici okupat llest per al desnonament

L’edifici on estava La Bruna està situat al carrer Diputació número 30

  • L’assemblea de La Bruna anuncia oficialment la seva dissolució. Admeten que no poden fer res per controlar els residents problemàtics de l’edifici. El projecte es va iniciar al gener de 2017. Els veïns esperen el desnonament de l’edifici okupat.

2021-03-10T17:09:01+01:0010/03/2021|

Després de 4 anys, l’assemblea del Centre Social Okupat La Bruna ha decidit dissoldre’s. “Aquest fet ha vingut motivat per diverses raons, principalment, la falta de persones organitzades”, expliquen en un comunicat. De fet, ja feia temps que l’assemblea tenia problemes per la manca de persones que lideressin el projecte i el projecte es desmoronava. “Els últims mesos, la nostra capacitat d’acció s’ha vist sobrepassada i ha arribat al seu límit, ja que les persones que conformem l’assemblea no hem estat suficients i ens han mancat eines i temps”, detallen.

Les situacions de conflicte entre un grup de residents problemàtics i els veïns s’han anat agreujant, fet que ha obligat a l’assemblea a mediar en diverses ocasions, fins que van decidir fer un pas al costat. Els veïns, cada vegada amb més por i cansats de la situació, van mantenir una reunió la setmana passada amb representants de l’Ajuntament i l’inspector de la Policia Local per traslladar-los les seves inquietuds. Al seu torn, des del consistori els van prometre més vigilància policial a la zona fins que es resolgués el conflicte.

Des de La Bruna lamenten que han patit un “abordatge policial sistemàtic, que no incideix en les causes reals dels conflictes, sinó que cronifica les situacions d’exclusió, incrementa el malestar i genera estigmatització”. Sovint, els veïns han requerit la presència de la Policia pels incidents. De fet, la policia ha actuat un centenar de vegades per baralles, alteracions de l’ordre públic o denúncies amb intimidació. Tot i així, els veïns informen de més problemes dels que la policia no ha arribat a aixecar acta.

 A mitjans de febrer, l’alcaldessa demanava el desnonament immediat de l’edifici ocupat un cop comprovat que se li escapava de les mans, quatre mesos després d’haver demanat ella mateixa la seva paralització. Entre la petició de l’aturada del desnonament i la de l’execució hi ha hagut incidents greus amb alguns dels residents. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol que es torni l’ús de fruit de l’immoble al seu propietari que el va perdre al gener de 2017 quan uns joves van okupar l’espai. De moment, però, no s’ha conegut la data del desnonament judicial.

Ara queden una trentena de persones al centre, que fa la funció d’habitatge social. En el comunicat, l’assemblea de La Bruna denuncia que “es veuen abocades a la incertesa del desnonament i la precarietat d’una societat que les rebutja, les discrimina i no garanteix les seves necessitats bàsiques”.

 Alguns dels residents han aconseguit l’empadronament després d’una tensa lluita entre l’assembla i l’Ajuntament, amb la intervenció del Síndic Municipal.

Comparteix el contingut!

Go to Top