La Bruna se li escapa de les mans al Govern i demana el seu desnonament immediat

  • La Bruna està situada al carrer Diputació
  • El cas de la Bruna se li ha descontrolat al Govern municipal de Calella, que vol accelerar el desnonament de l’edifici. La pressió que han exercit els veïns i l’abandonament dels gestors de La Bruna ha acabat per condicionar la política municipal a demanar a la jutgessa que cessi l’activitat de l’edifici i en torni l'ús de fruit al seu propietari.

2021-02-17T12:37:24+01:00 17/02/2021|

El que abans era una petició de l’alcaldessa de Calella de demanar que s’ajornés el desnonament de la Bruna degut a la crisi pandèmica ha acabat escapant-se-li de les mans quan el col·lectiu que gestionava l’edifici ha decidit abaixar els braços i abandonar-lo.

L’alcaldessa de Calella va enviar un escrit a finals d’octubre al Jutjat d’Instrucció número 5 d’Arenys de Mar, on reclamava aturar el desnonament previst per principis de novembre. Candini demanava temps a la jutjessa per buscar una solució adequada per les famílies que vivien a l’edifici. El que no va contempla és que l’edifici es reomplís de persones conflictives mentre algunes famílies vulnerables acabaven marxant. Mentrestant, serveis socials s’ha fet càrrec d’una família del centre i alguns dels seus inquilins més vulnerables.

Sobta que el mateix consistori anomeni La Bruna a l’edifici okupat que abans era l’Hostal La Gaviota. Va ser batejat popularment com La Bruna quan va ser okupat a principis de 2017 per un grup de joves calellencs. Es tractava de muntar un centre social on s’hi van organitzar actes civics i culturals i es donava la possibilitat de servir d’allotjament. Tot plegat sense permisos. La situació s’ha anat complicant al llarg del temps fins que la crisi de la nau incendiada a Badalona va fer reaccionar als veïns que veien amb preocupació el que passava dins el recinte de l’edifici okupat.

La conflictivitat al voltant de l’edifici ha anat en augment aquests últims dos mesos, mentre els responsables de l’edifici no podien fer res per aturar-ho. Hi va haver un intent de posar-hi ordre quan un grup de joves que vivien al mateix edifici es barallaven a la vista de tots els veïns llençant objectes pels balcons. Es van viure uns moments molt tensos amb la Policia Local. Els joves van ser expulsats de l’edifici com a toc de lideratge del gestors del centre social. Però van entrar nous inquilins conflictius fet que els va portar a abandonar el projecte.

Gir de guió un cop acabades les eleccions

L’alcaldessa de Calella envia una carta a la jutjessa del jutjat número 5 d’Arenys demanant que actuï amb diligència perquè la convivència al voltant de l’edifici s’ha degradat. Candini considera que “és una situació irregular que el sentit comú diu que s’ha de resoldre” i creu que “ara toca donar tranquil·litat i estabilitat als veïns”.

L’alcaldessa ha enviat una carta a la jutgessa demanant que la justícia actuï ràpidament i executi el desnonament. Aquesta petició es produeix just després de la jornada electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya. L’alcaldessa ha volgut que tota la ciutadania sabés que ara sí que en vol el desnonament fent-ho públic.

Per altra banda, els veïns consideren que aquesta solució arriba tard i malament. Consideren que no s’hauria d’haver permès que es degradés tant la convivència i manifesten tenir “por de caminar per la zona”. Lamenten que els gestors del centre social okupat hagin decidit “deixar-los de la mà de Déu” després de fer d’intermediaris al novembre passat.

L’edifici, segons veuen els veins des dels seus balcons i finestres, està ple de deixalles a les seves terrasses. També tenen tot el mobiliari que van llençar pels balcons en les baralles del novembre passat a la part del darrere de l’edifici.

Això és el que veuen els veïns des de les seves finestres

X