El jaciment del Roser, al descobert

L'aparcament de l'Hospital 2 amagava les restes romanes del jaciment del Roser

2021-03-12T15:47:56+01:0012/03/2021|

#endirecteCalellaCOM Les prospeccions arqueològiques que un grup de 6 arqueòlegs estan realitzant a l’antic aparcament de l’Hospital 2 estan donant els seus fruits: ja es poden veure les restes romanes del jaciment del Roser, un dels més importants de tota la Península Ibèrica.

Podria tenir una extensió de més de 2.000 metres quadrats, tot i que no l’excavaran sencer, sinó que estan supeditats a les obres de construcció del supermercat Aldi.

El jaciment del Roser era el centre productor d’àmfores més important del Mediterrani. Les àmfores són recipients de ceràmica, amb dues nanses, utilitzades pels pobles mediterranis de l’antiguitat per guardar i transportar líquids, especialment vi i oli, però també cereals i altres productes.

El jaciment quedarà al nivell dels aparcaments del futur Aldi. Tindrà un accés independent per poder-lo visitar, fins i tot s’està plantejant la idea de fer visites guiades.

Les primeres notícies sobre les restes romanes daten dels anys 80, quan es va localitzar la vil·la romana en el moment de construcció dels apartaments Toyca. Més tard, l’any 2001, es va descobrir que el jaciment abastava també la zona de davant del tanatori, també en unes obres. Es tracta d’una casa senyorial on també es fabricava el vi, a més de les àmfores. Es calcula que s’estén també sota l’Hospital i la N-II.

Comparteix el contingut!

Go to Top