Divendres Sant sense processó però amb romans a l’Ofici de la Passió

Els romans marxaran aquest any amb l'estendard amb l'àliga. (Foto: RCTV)

  • Si la Setmana Santa de l’any passat va estar completament anul·lada pel confinament, aquesta serà de mínims. La Confraria només té previst fer una petita performance amb els romans per Divendres Sant.

2021-04-01T19:35:12+01:0001/04/2021|

La Confraria de Setmana Santa ha hagut d’anul·lar per segon any consecutiu la Processó del Silenci i la Llum, però no volen deixar passar una altra Setmana Santa sense activitats i alguns dels confrares es vestiran de romans per assistir a l’Ofici Solemne de la Passió del Senyor. Deu minuts abans de les sis, hora que comença l’eucaristia, seran al portal gran de l’Església sis romans armats però amb un objecte ben actual: la mascareta. També comptaran amb un tambor per marcar el pas.

És l’únic que poden fer per complir amb les restriccions sanitàries i seguint amb les recomanacions del Bisbat de Girona de no celebrar actes que puguin comportar aglomeracions. També es pot veure la Dolorosa exposada a l’Església.

La processó, que es va recuperar fa cinc anys, fa dos que no es pot celebrar a causa de la pandèmia. Des de la Confraria lamenten no poder-la fer, però no volen exposar a la ciutadania. Comenten que alguns calellencs els preguntaven per la processó, ja que hi ha persones no religioses a les quals els agrada veure-la com a tradició.

Ja tenien coll avall que no podria sortir la processó enguany, però es mostren optimistes de cara a l’any vinent. Fins i tot, busquen nous confrares tant per portar els passos com per acompanyar la processó.

Donació de vestits de romans del Grup Pa, Vi i Moltó

La Confraria de Setmana Santa ha rebut un regal inesperat. “El Grup Pa, Vi i Moltó ens va traspassar els vestits antics que tenien dels romans. Tenim unes deu cuirasses amb deu cascs. Els anirem arreglant per l’any que ve”, explica Jordi Martí, president de la Confraria. Són de la processó que es feia anys enrere i consten de cuirassa, casc, sandàlies, llances i una mica de roba. Alguns també els utilitzaven per vestir els romans del pessebre vivent.

El Grup Pa, Vi i Moltó era una entitat calellenca que organitzava activitats per tots els públics, com eel cagatió gegant de la plaça de l’Església. El grup es va desfer quan va morir el seu president, Jaume Pruna, i tot el seu patrimoni va ser cedit al Museu Arxiu. Ara, el fill del senyor Pruna ha donat els vestits de romans a la Confraria.

Comparteix el contingut!

Go to Top