LA BRUNA

Els veïns de La Bruna, farts, es mobilitzen

  • Els ciutadans que viuen al carrer Diputació volen fer una manifestació, una cassolada o una recollida de signatures.

  • La baralla d’ahir va provocar que els veïns de l’edifici ocupat es mobilitzin per demanar solucions al problema de convivència que tenen. L’Associació de Veïns Calella Centre els dóna suport. L’alcaldessa lamenta els fets.

2021-04-07T09:05:12+01:00 07/04/2021|

Els veïns del carrer Diputació han dit prou i s’estan mobilitzant per mostrar el seu rebuig a les persones problemàtiques que viuen a l’immoble de l’antic local social okupat La Bruna. Estan cansats de baralles constants i d’anar amb por a casa seva, sobretot quan es fa fosc. “No estem en contra de la immigració, jo mateixa vinc de fora, estem en contra dels delinqüents”, assenyala una veïna de la zona.

Per això, ara s’estan organitzant per fer una cassolada o una manifestació per reivindicar la tranquil·litat al barri. També contemplen fer una recollida de signatures. Han creat un grup a Facebook per debatre quines accions prenen.

També compten amb el suport de l’Associació de Veïns Calella Centre, amb qui es reuniran aquest dijous per plantejar una estratègia comuna. Volen demanar una altra reunió urgent amb l’alcaldessa, ja que consideren que fins que la justícia no desnoni l’edifici, el Govern municipal hauria de posar-hi alguna solució com a responsable.

Ahir, la policia va intervenir per enèsima vegada a causa d’una baralla, que va acabar amb una persona ferida. Va ser la gota que va fer vessar el got pels veïns, que afirmen que ja se’ls “ha esgotat la paciència. Hem esperat molt, però res canvia”.

A través de les xarxes socials, l’alcaldessa ha lamentat els fets i s’ha solidaritzat amb els veïns. Ha recordat que li ha demanat al jutjat d’Arenys que porta al cas màxima celeritat -ho va demanar el mes de febrer passat-, tot i que pel moment no es coneix la data de desnonament. També ha assegurat que “el Govern de Calella manté el compromís de mantenir la vigilància policial per evitar situacions no desitjades. La llei no ens permet fer res més”. Els veïns truquen a la policia dos i tres cops al dia per aldarulls relacionats amb aquest edifici.

La Bruna, antic Hostal La Gaviota, va començar sent un Centre Social Okupat, on es feien classes i xerrades. Després va passar a ser una llar per persones vulnerables que no tenien on viure. Poc a poc, s’hi van anar instal·lant persones problemàtiques que han malmès la convivència amb el veïnat. Això va provocar la dissolució del col·lectiu que gestionava el centre, en veure’s sobrepassats per la situació i ha estat motiu de baralla política. Malgrat això, l’edifici segueix ocupat.

Els veïns  entenen que el problema té una difícil solució, ja que si es desnona l’edifici, els residents aniran a un altre immoble ocupat i continuaran causant conflictes en un altre indret de la ciutat. Afirmen que cal anar a l’arrel i buscar una solució definitiva.

X