SANT JORDI

La Biblioteca organitza un concurs d’escriptura i il·lustració per Sant Jordi i Santa Jordina

  • El PROCICAT elabora un pla per Sant Jordi

Es poden presentar totes les persones residents -o escolaritzades- a Calella. La temàtica dels textos i dibuixos és de Sant Jordi però amb la diversitat que es desitgi. Es pot reinventar la típica llegenda, una proposta de la Biblioteca Sant Salvador de la Plaça i de l'Ajuntament de Calella.

  • Il·lustració de la campanya Sant Jordi 2016 dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (Foto: Joan Turu)
  • Per què les princeses són sempre rescatades? Per què els cavallers són sempre forts i valents? Per què els dracs són sempre malvats? En aquest concurs es busca fomentar la ruptura amb estereotips de gènere ancorats encara al passat. Hi ha temps fins al 21 d'abril.

2021-04-08T17:14:14+01:0008/04/2021|

En el cas dels textos, s’hi pot participar en dues modalitats: prosa amb una narració única i poesia amb un poema o una petita col·lecció. Màxim dos fulls.

Per participar-hi s’ha de fer abans del 21 d’abril i es pot enviar per correu electrònic a igualtat@calella.cat (en el cas dels textos) o bé presentar-se a la recepció de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça (en el cas de les il·lustracions i els textos).

Les obres es dividiran en categories segons les edats dels participants.

Totes les obres seran exposades a la Plaça de l’Església durant el dia de Sant Jordi i posteriorment a la Biblioteca.

Sant Jordi a mig gas

El Departament d’Interior ha elaborat un pla específic per al Sant Jordi 2021 consensuat entre el Departament de Cultura i el PROCICAT. Les parades de llibres i de roses seran exclusives de professionals, s’hi podran muntar parades de llibreters, editors i floristes agremiats o amb llicència principal o única d’activitat. Per tant, no es podran plantar parades sense ser del sector.

Pel que fa a les activitats culturals que tradicionalment se celebren per Sant Jordi, es recomana evitar fer-les i en cas que sigui indispensable, caldrà que s’adeqüin a la resolució vigent i es complementi amb el Pla d’Arts Escèniques i Musicals, el Pla de Cultura Popular o el pla específic que convingui. Caldrà que es facin preferentment a l’aire lliure o en recintes permesos i diferenciats dels espais de celebració de la diada.

Amb tot, el PROCICAT encara ha d’anunciar mesures específiques per als dies 21,22 i 23 d’abril.

Comparteix el contingut!

Go to Top