El Festimatge estrenarà el nou auditori de Can Saleta

  • El Festival de la Imatge de Calella comença el 10 d’abril i s’allargarà fins el 2 de maig.

2021-04-09T15:56:25+01:0009/04/2021|

Demà arrenca a Calella el Festimatge 2021, que arriba a la setzena edició. La seva inauguració, aquest dissabte a les 19h, estrenarà el nou auditori de Can Saleta, amb capacitat per 152 persones. Un cop acabi, també s’obrirà al públic l’exposició de fotografia “El lloc decisiu”, de Perre Radisic, a l’Ajuntament Vell.

El Festival de la Imatge de Calella s’allargarà fins el dia 2 de maig oferint activitats de fotografia i cinema. Es podran veure 1.100 fotografies en 21 exposicions, 70 curtmetratges i se celebrarà la 1a Trobada Online de Cinema 9,5mm d’Europa. Tots els actes són gratuïts.

La majoria d’exposicions fotogràfiques es poden veure a la Fàbrica Llobet. Com a novetat, s’han organitzat visites guiades a les exposicions pels diumenges 18 i 25 d’abril i dissabte 1 de maig, a les 12h i a les 18h. Cal fer reserva prèvia. Pel que fa als curtmetratges, es podran veure a la Sala Mozart.

Dins del festival hi concorren dos certàmens. D’una banda, el 45è Trofeu Torretes de Fotografia, que ha rebut més de 3.300 fotografies. El guanyador ha estat l’irlandès John Sheridan. D’altra banda, el 27è Trofeu Torretes de Curtmetratges, que s’ha endut el madrileny Jorge Muriel amb el film “Lo efímero”. Es visualitzaran una setantena de curtmetratges i es dedicarà una sessió als curts premiats a la 26a edició del trofeu, que no es va poder celebrar degut a la pandèmia.

A més, es farà la primera Trobada Online de Cinema 9,5 mm d’Europa, un dels pocs esdeveniments del món que encara mantenen el cinema 9,5mm com a protagonista. Es farà en col·laboració amb CALELLA COMUNICACIÓ.

La majoria d’exposicions del Festimatge se celebren a la Fàbrica Llobet. (Foto: Joan Maria Arenaza)

El lema de la present edició del Festimatge és “En tenim ganes!”. I és que l’any passat, la COVID-19 no va permetre que se celebrés el festival. Per tal d’adaptar-se a la nova situació pandèmica, alguns dels esdeveniments també es faran online.

El Festimatge és el festival que organitza anualment Foto-Film Calella, una de les entitats més antigues de la ciutat.

Comparteix el contingut!

Go to Top