SANITAT

Acord entre la Creu Groga i la Clínica Corachan per tractar pacients oncològics

  • La Creu Groga destaca que treballaran en equip amb la Clínica Corachan per oferir el millor tractament possible, especialment en el camp oncològic.

2021-04-11T09:23:23+01:0009/04/2021|

Els pacients oncològics de la Creu Groga que ho desitgin podran ser tractats, a partir d’ara, a la Clínica Corachan. Els dos centres mèdics privats han signat un acord de col·laboració pel tractament de pacients amb càncer, però també per altres qüestions com tenir una central conjunta de compres de medicació.

L’acord sorgeix arran d’una investigació de la Creu Groga per trobar un partner privat especialitzat en el camp oncològic. Van arribar fins a GenesisCare, una empresa australiana especialitzada en el tractament de pacients oncològics que també crea la seva pròpia tecnologia i protocols. Aquesta companyia treballa amb la Clínica Corachan explotant un dels seus edificis dedicat únicament a tractar els pacients amb càncer, d’aquesta forma, es redueix el risc de contagi de COVID-19. Els responsables del Grup Creu Groga van visitar les seves instal·lacions i van conèixer de primera mà la seva forma de treballar.

La seva tecnologia permet atacar directament al teixit cancerigen, impedint que altres òrgans quedin afectats. El gerent de la Creu Groga, Albert Guinart, explica que “tenen un sistema de radioteràpia que només actuen al lloc on hi ha el tumor. Ho fan amb una màquina molt precisa i no afecta a tot l’entorn. Això fa que els tractaments siguin molt més exitosos i curts. Enlloc de 10 sessions de radioteràpia, s’estan aconseguint els mateixos objectius en tres sessions”.

Des de la Creu Groga diagnostiquen casos de càncer pràcticament a diari. Així, “a la Creu Groga tindrem una infermera que, quan es detecti un cas d’oncologia, derivarà el pacient allà a que es faci les proves que no es pot fer a Calella”. També farà de nexe amb la Corachan per resoldre tots els dubtes del pacient, ja que s’han adonat que al llarg del tractament els sorgeixen moltes qüestions.

Els responsables dels dos centres mèdics han establert un acord de col·laboració

Aquest servei és voluntari i depèn de cada mútua si entra o no. Fins ara, la Creu Groga només detectava els casos de càncer però els derivava cap a altres centres, tant de l’àmbit públic com privat.

Arran d’aquest acord, van decidir també explorar altres vies amb la Clínica Corachan. Han decidit tenir una central conjunta de compres de medicació i que els especialistes de la Creu Groga puguin utilitzar els quiròfans de la clínica barcelonina per realitzar les tècniques quirúrgiques que no es puguin fer a l’Hospital Clínic del Maresme que tenen a Mataró, per exemple, en el camp de la ginecologia.

Comparteix el contingut!

Go to Top