L’alcaldessa convoca una Junta Local de Seguretat per abordar la conflictivitat al voltant de La Bruna

Els veïns lamenten la conflictivitat tant dins com fora de l'edifici ocupat

  • L’Ajuntament reacciona a la decisió dels veïns de manifestar-se implicant el màxim responsable polític del cos dels Mossos d’Esquadra en la Junta Local de Seguretat extraordinària que se celebrarà demà dimarts amb el Govern. L’oposició lamenta que no se la convidi.

2021-04-26T13:42:06+01:0026/04/2021|

Pas endavant de l’alcaldessa davant la crispació en augment dels veïns de La Bruna. A la vista de l’anunci d’una manifestació per reclamar més seguretat i contra la delinqüència, l’Ajuntament ha convocat una Junta Local de Seguretat extraordinària en la que hi ha convidat al director general de la Policia de Catalunya, Pere Ferrer Sastre.

Ferrer Sastre és el responsable polític del cos dels Mossos d’Esquadra; a la cimera també hi assistiran, com en d’altres Juntes Locals de Seguretat, responsables de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i de la Policia Local, a més dels membres del Govern municipal. 

La junta, que se celebrarà demà, arriba en un moment molt tens als voltants de La Bruna, fins al punt que els seus veïns han decidit manifestar-se i han convidat a la resta de la població i, fins i tot, a municipis propers a sumar-s’hi.

En una nota de premsa, el Govern assegura que demana “insistentment” a la jutgessa que porta el cas, la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 d’Arenys de Mar, “que posi solució al conflicte” ordenant l’execució del desnonament de l’edifici ocupat. La jutgessa, de totes maneres, encara no ha dictat el desallotjament de l’edifici i encara podria trigar mesos. Hi va haver una oportunitat al novembre passat que la mateixa alcaldessa va frustrar en interessar-se per famílies vulnerables que hi havia al seu interior.

El Govern també ha intentat col·locar més presència policial a la zona i així ho va fer arribar als veïns de la zona. Malgrat això, els veïns han vist com segueixen els aldarulls a la zona i han constatat que la Policia Local de Calella no disposa de tots els efectius disponibles a totes les hores.

Els partits de l’oposició estan convocats a una reunió posterior a la Junta Local de Seguretat per ser informats del desenvolupament de la trobada. No tindran la oportunitat, per tant, d’aportar-hi la seva visió del conflicte ni d’escoltar la resposta directament dels cossos de seguretat. “Òbviament no estem d’acord, però no tenim argument legal per exigir-ho” lamenta el portaveu de Calella en Comú, Sebastià Tejada. “Els temes relacionats amb la seguretat i la vulnerabilitat generen sensibilitats sovint conflictives, per la qual cosa cal enfrontar-los amb el màxim consens possible”, destaca.

Els ciutadans que viuen a prop de La Bruna requereixen la presència dels cossos de seguretat a diari. S’han organitzat per trucar al 112 quan senten aldarulls per tal que quedin registrades de forma oficial les seves trucades i així fer més pressió davant de les autoritats.

Comparteix el contingut!

Go to Top