Obertura esglaonada d’hotels de cara a la temporada turística

  • Cada setmana, nous hotels van obrint les reserves als portals turístics
  • S’acosta l’estiu sense una data oficial d’inici de la temporada turística alta, cada establiment obre quan creu més convenient. Des de la Comissió Europea proposen relaxar les restriccions i començar a obrir fronteres a les persones vacunades o provinents de països considerats “verds”.

2021-05-03T18:29:20+01:00 03/05/2021|

Habitualment, els hotels obren per una mateixa data, que sol ser la Setmana Santa, i a partir d’aquí es mantenen oberts esperant l’arribada massiva de turistes quan la calor s’accentua. Enguany, però, obren en dates diferents, de forma esglaonada. Els portals web turístics es van animant i cada setmana ofereixen noves opcions d’allotjaments.

Abans de Setmana Santa, el Gremi Turístic del Maresme apuntava a mitjans de juny com a data d’obertura dels hotels. Finalment, sembla que l’avanç en el ritme de vacunació i la millora de les dades epidemiològiques propicien als establiments aixecar de nou la persiana.

Tot i així, les previsions del sector es fan a pocs dies vista i en funció de les restriccions sanitàries que imposen en cada moment les autoritats. Això provoca que des del sector hoteler, però també les companyies aèries, hagin hagut de flexibilitzar les reserves per tal que els ciutadans es decideixin a viatjar. Fins i tot ofereixen cancel·lacions gratuïtes o canvis per l’any vinent. A la incertesa de les restriccions sanitàries s’hi suma no saber si hi haurà turista internacional.

Normalment, els hotels obren per Setmana Santa i aprofiten el pont de maig, en el que molta gent fa escapades, per arribar fins a l’estiu. Enguany, tot i que algun establiment ha obert, majoritàriament càmpings i hotels, la majoria han estat i continuen tancats. A partir d’aquest mes de maig tornen a acceptar reserves.

La Comissió Europea sap que el turisme és un dels pilars fonamentals de l’economia i prepara un pla de reactivació per les persones vacunades, fet acreditat amb el passaport de vacunació, o provinents d’un país considerat “verd” pel baix nombre de casos de COVID-19.

Brussel·les demana als estats membres que comencin a relaxar restriccions, ja que són els països els que tenen les competències en les fronteres nacionals. Contempla, això sí, un fre d’emergència perquè es puguin recuperar les restriccions ràpidament, sobretot pensant en les noves variants del virus, algunes d’elles més virulentes.

X