La Plataforma per la dignificació de la vil·la romana reclama la declaració del jaciment com a Bé Cultural

Un grup d'arqueòlegs treballa al jaciment fent prospeccions

  • La plataforma ciutadana demana a partits i ciutadans que es protegeixin les restes romanes del Roser a través de la seva catalogació com a BCIL.

2021-05-18T19:42:28+01:0018/05/2021|

La Plataforma per la dignificació de la vil·la romana de Calella demana que el jaciment del Roser sigui declarat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per tal que sigui protegit. A través d’un comunicat, reclama a tots els partits polítics calellencs amb representació al consistori que convoquin un ple extraordinari per la declaració de la vil·la romana com a BCIL, ja que és l’Ajuntament qui ho ha de declarar.

Al mateix temps, també demana a la ciutadania de Calella a que presentin instàncies demanant també aquesta catalogació. Han difós un model d’instància per tal que els calellencs el signin i l’entrin per registre a l’Ajuntament. D’aquesta manera, volen “fer visible la necessitat i la urgència de protegir el nostre patrimoni arqueològic local envers possibles males praxis en l’edificació superior al jaciment”.

Així, la plataforma segueix els consells de la Societat Catalana d’Arqueologia, que recomanava la preservació del jaciment a través de la seva declaració com a BCIL.

En el comunicat, el grup ciutadà també demana a l’alcaldessa que “desmenteixi o confirmi els rumors” que “parlen de bastir a les restes actuals on s’està treballant, dos elements que les malmetrien i convertirien l’espai actual en una espècie de pàrquing a nivell -3”. Els elements als que es refereixen són les columnes de suport de l’edifici i murs de formigó laterals “que impedirien la connexió de l’espai actual amb la resta de la vil·la romana”, és a dir, amb la zona situada sota els Toyca, sota la N-II i sota l’aparcament de l’Hospital.

Tot plegat, exposen, amb la “urgència d’una òptima protecció del conjunt arqueològic”.

Comparteix el contingut!

Go to Top