No confonguem inseguretat amb racisme

2021-05-22T10:14:43+01:0022/05/2021|

#lectoropinaCalellaCOM: Paloma Labay Renedo

Ahir al matí vaig anar a esmorzar per Calella amb la meva parella. I des de que ens vam seure, no vam parar d’escoltar comentaris sobre el desallotjament de La Bruna. La meva opinió sobre aquest tema pot ser irrellevant, ja que no és el tema que vull tractar. El que vull ressaltar és la duresa de tot això, que eren els comentaris de la gent. Calellencs, gent d’altres pobles, repetint comentaris racistes comuns que ja els sabem. Vaig haver d’anar-me d’aquell lloc, per que estava sent massa. I vaig anar directe al nucli dels fets que estaven succeint. I què em vaig trobar? El mateix que estava escoltant on esmorzava. Encara que, potser, pitjor: “Estad tranquilos, que ya están haciendo limpieza” i molts més comentaris semblants.

Amb tot això, no vull dir que els veïns no tinguin raó, que la gent del poble es senti insegura o que sigui un problema massa complex. Vull dir, que sigui com sigui, res del que estigui passant dona lloc a escoltar el que vaig escoltar. Mai havia sentit el racisme tant a prop en aquest poble i m’he sentit defraudada i ferida. Sé que aquestes persones que he escoltat no són tothom i no hem de generalitzar. Però el que fa por és que aquest discurs estigui a la veu de fons del meu poble i això si que és rellevant.

Comparteix el contingut!

Go to Top