Ciutadans proposa endurir la regulació de patinets elèctrics i bicicletes

Els patinets elèctrics són considerats vehicles de mobilitat personal (VMP)

  • Fer obligatori l’ús del casc o la contractació d’una assegurança de responsabilitat civil són algunes de les propostes del grup municipal de Ciutadans.

2021-05-30T17:45:44+01:0030/05/2021|

Ciutadans presentarà una moció al pròxim ple, previst per aquest dijous, amb la que vol endurir les condicions d’ús dels patinets elèctrics i bicicletes, després que molts usuaris no compleixin la normativa vigent. A través de les xarxes socials, diversos veïns s’han queixat de la circulació d’aquests vehicles a gran velocitat en carrers de vianants concorreguts, pels quals no es permet el seu ús.

Davant l’augment exponencial sobretot de patinets elèctrics, Ciutadans proposa que s’apliquin les obligacions que s’exigeixen als conductors de cotxes, com la prohibició de l’ús de telèfons mòbils i auriculars durant la conducció, l’obligatorietat de l’ús de casc i d’elements reflectants o llum durant la nit o la prohibició de circulació de dues persones en un d’aquests vehicles,.

La formació taronja també vol promoure la contractació obligatòria d’una assegurança de responsabilitat civil davant de tercers i l’impuls del Registre de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), cicles de més de dues rodes i bicicletes, actualment gestionat per Barcelona Serveis Municipals. La seva idea és establir un període de gratuïtat de 6 mesos en el preu de la taxa.

L’Ajuntament de Barcelona, liderat per Barcelona en Comú, també ha endurit la normativa arran dels accidents causats per aquests vehicles. Les noves mesures són molt similars a les que planteja Ciutadans: obligatorietat de l’ús de casc i d’assegurança a tercers.

El que demana la moció és modificar l’Ordenança Municipal de Circulació vigent per tal d’incorporar aquestes qüestions, que enduririen la normativa. No obstant, Ciutadans alaba el fet que aquests vehicles són una “opció sostenible i ecològica, alhora que còmode i útil, per moure’s pel casc urbà”.

L’Ordenança Municipal de Circulació va ser actualitzada l’any 2017 per incloure la regulació dels patinets elèctrics. Des del 2 de gener d’aquest any, a més, conviu amb la normativa de la Direcció General de Trànsit (DGT), que també recull les normes per aquest tipus d’aparells elèctrics i té previst imposar noves mesures pròximament, algunes d’elles en la mateixa línia que la proposta de Ciutadans, com l’obligatorietat del casc i de dispositius reflectants.

Comparteix el contingut!

Go to Top