L’Ajuntament adjudica, finalment, el nou aire condicionat de l’edifici consistorial

  • L’empresa que ha guanyat el concurs ha estat Instal·lacions Boquet, de Mataró. Després de presentar una al·legació, que ha estat acceptada, va ser la que va presentar l’oferta més avantatjosa i ho instal·larà per un 71% del cost previst.

2021-05-30T12:24:49+01:0030/05/2021|

La polèmica sobre l’aire condicionat de l’edifici consistorial de l’Ajuntament de Calella arriba a la seva fi amb l’adjudicació de la seva instal·lació. Si bé el procediment del concurs públic, valorat inicialment amb 226 mil euros, va ser aturat a la meitat per no tenir el pressupost de 2021 aprovat, finalment s’ha adjudicat per 161 mil euros, un 71% del cost previst.

Les presses del Govern amb la instal·lació d’aquest nou aire es van frustrar quan va sortir a la llum que s’estava fent un concurs públic sense la reserva de diners necessària tal com estableix la Llei de Contractes del Sector Públic. D’això se’n desprèn que intervenció i secretaria -que també formaven part de la mesa de contractació com a vocals- no van emetre els informes preceptius necessaris.

Amb tot, el regidor portaveu del govern, Josep Torres (PSC), va dir en un ple que els diners sortien del pressupost de l’any 2020 i que, per tant, es podria continuar normalment amb el procediment administratiu. La realitat no era aquesta, ja que s’anunciava al cap d’uns dies que el concurs quedava ajornat i es va comunicar a tots els ofertants: “L’obertura prevista del Sobre C s’ajorna, sense concretar la nova data, que s’informarà amb suficient temps“.

Torres (PSC) va mentir al Ple al dir que el concurs sobre la instal·lació de l’aire condicionat que s’estava portant a terme es feia en càrrec al pressupost de 2020 quan, en realitat, la proposta estava al pressupost d’inversions de 2021 que encara no estava aprovat. La partida concreta s’anomena “inversions de reposició d’instal·lacions serveis generals” i té un pressupost previst de 226 mil euros, la quantitat destinada inicialment al concurs.

La presentació de les ofertes s’havia de fer en tres sobres separats. Per un costat, la documentació administrativa i per altra costat la tècnica. L’enginyer municipal –que també formava part de la mesa de contractació- va redactar un informe tècnic amb valoració de les ofertes presentades. Algunes empreses van incloure l’oferta econòmica en aquest sobre i criteris de valoració objectius que van provocar que fossin desqualificades. De les setze empreses que optaven al concurs, en van quedar només tres.

El pressupost municipal de l’any 2021 va ser aprovat definitivament després de ser desestimades les al·legacions que presentaven els veïns. L’aprovació definitiva va motivar que el concurs entrés dins del marc legal i va permetre fer la reserva de diners preceptiva. L’empresa mataronina Instal·lacions Boquet, inicialment desestimada, va presentar al·legacions que van ser acceptades per la mesa de contractació i, finalment, se li ha adjudicat la instal·lació de l’aire condicionat.

Aquesta empresa és la que va presentar l’oferta econòmica més baixa de les que han arribat a la part final del concurs. L’aire condicionat s’instal·larà per 161 mil euros. El cost final per l’Ajuntament serà 65 mil euros més barat, un 71% del preu de sortida del concurs.

Comparteix el contingut!

Go to Top