Els Amics del Parc Dalmau denuncien el robatori de material

  • Els Amics del Parc Dalmau han hagut de substituir les travesses de fusta per branques degut a un robatori
2021-06-06T18:36:27+01:00 06/06/2021|

Per tots és coneguda la feina voluntària que fan els Amics del Parc Dalmau tenint cura del pulmó verd de la ciutat. Tot i així, es troben amb dificultats que han de superar amb enginy i creativitat.

El seu objectiu per aquest cap de setmana era el de fer una nova escala per fer més accessible un dels camins del parc. La brigada de l’Ajuntament els va deixar 7 travesses de fusta divendres a la tarda per tal que les poguessin utilitzar el dissabte el matí, moment de trobada dels Amics del Parc Dalmau, per tal de fer l’escala. Quan hi van anar, però, només en quedaven 3. “Es tracta d’un robatori pensat i premeditat, perquè per robar les travesses es necessita com a mínim la presència de 2 persones i un vehicle”, exposen des de l’entitat.

Aquest robatori els ha obligat a variar la feina que tenien plantejada. Per poder seguir endavant amb la construcció de l’escala, han canviat les travesses per branques. “Malgrat haver aconseguit un resultat prou satisfactori al substituir les travesses per branques, el resultat no és l’esperat”, expliquen.

Han presentat una denúncia a la Policia Local per tal que quedi constància del robatori. “L’incivisme continua essent el problema principal del Parc Dalmau”, asseveren els voluntaris, que malgrat això no perden la il·lusió de millorar la natura calellenca.

Cada dissabte es donen cita al Parc Dalmau per posar-se a treballar en l’arranjament de camins, la tala d’arbres malmesos o qualsevol altre aspecte en el que puguin donar un cop de mà, per exemple, arreglant els canals del parc després de les tempestes. L’entitat també està ampliant el seu camp de treball a altres zones naturals de Calella, com el Torrent del Raig o Can Carreres. Per la seva tasca, l’any 2019 van guanyar el Premi Ciutat de Calella.

X