L’Institut Bisbe Sivilla torna a acollir els exàmens de la Selectivitat

 • El Bisbe Sivilla va ser seu de la Selectivitat per primera vegada l'any 2020
2021-06-06T12:00:53+01:0006/06/2021|

L’institut públic de Calella serà de nou seu de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), conegudes com la Selectivitat. Ja es van fer els exàmens al Bisbe Sivilla l’any passat, en plena pandèmia, per tal de descentralitzar els tribunals i reduir la mobilitat dels estudiants. Tindrà lloc del 8 a l’11 de juny, durant quatre dies, igual que l’any passat.

S’hi presentaran 124 alumnes dels centres escolars calellencs: 45 del Bisbe, 15 de l’Escola Pia i 64 del Freta. Només poden haver 15 alumnes per aula, motiu pel qual es dividiran en 9 classes per tal de garantir la distància de seguretat. A cada aula hi haurà dos professors externs supervisant les proves.

La logística és, enguany, més complicada pel Bisbe Sivilla, ja que hauran de compaginar la celebració de la Selectivitat amb les classes ordinàries dels alumnes d’ESO i 1r de Batxillerat. Per això, han demanat a l’Ajuntament reubicar als alumnes de 4t d’ESO, que els ha cedit l’Escola Oficial d’Idiomes. L’any passat, amb les classes telemàtiques, no hi va haver problemes d’espais.

Les mesures de seguretat implantades l’any passat es tornaran a seguir. La mascareta serà obligatòria i les aules hauran d’estar ben ventilades.

Els resultats de les PAU es publicaran el 25 de juny i es podrà fer la preinscripció universitària fins a l’1 de juliol. Les notes de tall es faran públiques el 13 de juliol. Hi haurà una segona convocatòria de la Selectivitat del 7 al 9 de setembre.

Calendari d’exàmens de la Selectivitat

Dimarts, 8 de juny

 • 9h – 10:30h: Llengua castellana i literatura
 • 12h – 13:30h: Ciències de la Terra i del medi ambient / Fonaments de les arts / Matemàtiques aplicades a les ciències socials
 • 15h – 16:30h: Anàlisi musical / Història de l’art / Física

Dimecres, 9 de juny

 • 9h – 10:30h: Llengua catalana i literatura
 • 12h – 13:30h: Llengua estrangera
 • 15h – 16:30h: Electrotècnia / Economia de l’empresa / Literatura catalana

Dijous, 10 de juny

 • 9h – 10:30h: Història
 • 12h – 13:30h: Dibuix artístic / Llatí / Matemàtiques
 • 15h – 16:30h: Dibuix tècnic / Història de la filosofia / Literatura castellana

Divendres, 11 de juny

 • 9h – 10:30h: Química / Disseny / Geografia
 • 12h – 13:30h: Biologia / Cultura audiovisual / Grec / Tecnologia industrial

Es recuperen les graduacions i festes de final de curs

La Selectivitat és, pels alumnes de 2n de Batxillerat, el final d’una etapa. El Procicat ha avalat la recuperació de les graduacions i festes de final de curs, per tant, els estudiants podran acomiadar-se del centre en un acte emotiu com els que es feien abans de la pandèmia.

Aquests esdeveniments, típics de finals d’etapa com 6è de primària, 4t d’ESO, 2n de Batxillerat o finals de carrera, es podran celebrar sempre que hi hagi controls d’aforament i es garanteixin les mesures de prevenció de la COVID-19, com l’ús de la mascareta.

Les fotografies de grup, típiques d’aquests actes, s’han de fer en espais exteriors i amb alumnes de la mateixa bombolla. Es podrà dur a terme un refrigeri si és a l’espai exterior i a una distància mínima d’1,5 metres.

Comparteix el contingut!

Go to Top