El PP proposa mantenir la bandera dels anys 70 eliminant-ne l’escut

  • La bandera dels 70 no compleix amb la llei de banderes per tenir l'escut de la ciutat
2021-06-07T12:43:48+01:00 07/06/2021|

El Partit Popular proposa mantenir la bandera històrica de Calella com a emblema de la ciutat. Consideren que, eliminant l’escut que es va incloure en el moment de la seva creació, als anys setanta, compleix les condicions que marca la llei que regula les banderes. “Els colors blanc, vermell i blau els conté l’escut de Calella i la creu de Sant Jordi és una expressió de catalanitat, ribetejada del blau del mar. Aquesta és la que proposem”, exposen en una nota de premsa.

Els populars lamenten que no s’hagi convocat un representant de cada partit “per consensuar un disseny que agradi” com sí es va fer, asseguren, en els anys setanta.

“L’informe al que s’està donant una importància cabdal no era res més que l’opinió d’un dels integrants i els altres tenien les seves. A ningú li agradava l’aportació de l’heraldista que ara tornen a demanar i publicitar”, explica el PP. L’heraldista al qual l’Ajuntament ha demanat una proposta és Armand de Fluvià, president de la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica, qui ha presentat dos dissenys completament diferents a la bandera històrica. Als anys setanta també se li va demanar un model, que no va fer el pes als representants polítics del moment.

El PP, que no té representació al consistori, és el primer partit que es posiciona en l’afer de la bandera. Els partits que sí formen part del plenari no han mostrat la seva opinió. El portaveu del Govern, Josep Torres, va dir en declaracions a RCTV que es portaria al ple la qüestió de la bandera per tal de debatre-ho amb l’oposició, però no s’ha fet cap pas endavant. En el ple celebrat després que el Govern anunciés que volia crear una bandera per Calella no s’hi va incloure. Hores d’ara, no es coneixen més moviments per tal d’avançar en l’afer de l’heràldica.

Sobre la taula hi ha, fins al moment, les dues propostes de l’heraldista Armand de Fluvià i la bandera històrica, que caldria adaptar per no complir les condicions que marca la llei que regula les banderes. L’any 1976 s’aprovava la seva significació, molt abans de la data en la que es va redactar la llei, el 2007.

De moment, però, a la façana de l’Ajuntament només hi llueix una bandera: la senyera. La bandera espanyola, que per llei hi haurà d’onejar, fa anys que es va treure.

X