La segona Selectivitat en pandèmia deixa pas a l’espera per les notes

  • La Selectivitat s'ha desenvolupat amb normalitat tot i les mesures de seguretat extra per la pandèmia
  • Ahir va acabar la segona Selectivitat en pandèmia. A la ciutat, per segon any consecutiu, l’Institut Bisbe Sivilla ha estat la seu de les PAU, on 124 estudiants calellencs s’han examinat. Ara els toca esperar fins a finals de juny per conèixer la nota i fins al juliol per saber si han entrat a la carrera desitjada.

2021-06-12T15:56:31+01:00 12/06/2021|

Després d’un curs molt complicat, on els estudiants han alternat les classes presencials amb les on-line i algun confinament puntual, la Selectivitat ha arribat en les dates habituals i, com l’any passat, amb 4 dies d’exàmens. 

L’Aleix, en Mickey i l’Albert són tres dels estudiants que acaben de passar per aquests dies tan temuts. Expliquen que els exàmens els han anat prou bé, amb els nervis habituals de les proves. La majoria creuen que entraran a la universitat desitjada.

L’Aleix Palma ha estudiat batxillerat a l’Institut Bisbe Sivilla i la seva intenció és estudiar un doble grau d’INEF i Fisioteràpia a la UdL, però “per nota crec que no entraré al doble grau, així que m’he fixat només en INEF o CAFE”. Palma ha afegit que “en cas de no entrar, faré un Cicle Formatiu per després accedir a la Universitat”.

En Mickey Muñoz també ha cursat batxillerat al Bisbe Sivilla. Ell vol fer Enginyeria Informàtica a la UAB. Muñoz ha dit que “en el meu cas, no he estat nerviós fins que no tenia el primer examen al davant i he estat conscient del que suposen aquests exàmens”. Muñoz creu que entrarà a la carrera desitjada, perquè “en general, m’ha anat bé”.

Els exàmens que han trobat més fàcils tant l’Aleix com en Mickey han estat els d’anglès i història, mentre que els més difícils han estat els de matemàtiques i física. Els dos joves estudiants han destacat que “pel que hem pogut comprovar amb els nostres amics i la gent que coneixem, creiem que tots els exàmens han pujat el nivell de dificultat, sobretot els de matemàtiques i física”. 

L’Albert Oliver ha fet batxillerat al Freta. Vol estudiar la carrera de Política, Economía i Filosofía, que aquí a Catalunya és una carrera que només es fa a la Universitat Pompeu Fabra, tot i que la intenció d’Oliver és estudiar a l’estranger. El jove calellenc ha viscut la Selectivitat “com una experiència i sense gaire pressió, tot i que s’ha hagut d’estudiar bastant. De tota manera crec que m’ha anat bé i podré fer la carrera vull”.

Per l’Albert, al contrari que l’Aleix i en Mickey, l’examen més fàcil ha estat el de matemàtiques, mentre que el més difícil ha estat el de castellà, el qual no ha estat exempt de polèmica.  

Pleonasme o oxímoron?

Ha estat la polèmica d’aquesta selectivitat. Els estudiants havien de dir si una de les respostes era pleonasme o oxímoron. En principi, podem dir que és un oxímoron perquè “encender” i “apagado” sembla que indiquin el contrari, però perquè es consideri un oxímoron cal que les dues paraules s’anul·lin. 

És a dir, un exemple: “la fosca claredat”. Per definició, la claredat no pot ser fosca. En canvi, una cigarreta pot estar encesa o apagada i una paraula no anula l’altra. En aquest cas és un pleonasme perquè “apagado” és redundant: si demanem a algú que encengui la cigarreta és perquè està apagada.

Els estudiants que acaben de fer la “sele” hauran d’esperar fins el dia 25 de juny per conèixer les notes dels exàmens. Per saber la nota de tall de la carrera escollida, que s’haurà de consultar per Internet, els alumnes hauran d’esperar fins el dimarts 23 de juliol.

X