Nou acte de vandalisme contra la torre de guaita l’ADF

  • La Torre de guaita de l'ADF està al terme municipal de Calella pero en un lloc sense determinar
  • Aquesta setmana, l'ADF Alt Maresme ha patit un nou acte vandàlic contra la torre de guaita, situada a Calella. És el segon en pocs mesos.

2021-07-25T11:31:59+01:00 25/07/2021|

L’Agrupació de Defensa Forestal de l’Alt Maresme ha lamentat a través de les xarxes socials un nou atac vandàlic contra la torre de guaita que tenen situada a Calella. Algú ha pujat amb una pedra i ha intentat entrar a l’interior de la torre picant tot el marc d’alumini de la porta, així com la porta de fusta. No han aconseguit entrar-hi.

Ahir a la tarda, els agents estaven patrullant per la urbanització de Can Carreres, i es van dirigir a la torre de guaita amb motiu de l’elevat risc d’incendi. En arribar, es van trobar amb les destrosses.

La porta de la torre de guaita i la pedra amb la que han intentat trencar el marc per accedir a l’interior

De fet, aquest any és la segona vegada que pateixen actes incívics a la torre, situada al terme municipal de Calella en una zona sense determinar. El mes de març, ja es van trobar tots els vidres de les finestres i la porta trencats.

Aquest acte incívic es produeix en el moment que el PROCICAT ha activat la Fase d’emergència 1 de l’INFOCAT per acumulació d’incendis i Protecció Civil demana no fer activitats al medi natural per no haver de minoritzar recursos de bombers.

L’ADF ha denunciat a través de les xarxes socials que “no guanyem (literalment) per reparar tots els desperfectes que patim a la torre! Som voluntaris i els ingressos de les subvencions són escassos (i lents)”. Amb aquest tipus d’actes han d’invertir els pocs diners que tenen en les reparacions en lloc de poder invertir-los en el manteniment de vehicles.

A través del twitter de l’ADF han fet una crida per demanar ajuda als ajuntaments. En aquest sentit, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, s’ha posat en contacte amb l’ADF per tal de reunir-se per parlar de la situació i veure com des del consistori poden ajudar.

 

X