Qui a bon arbre s’acosta, bona ombra el cobreix

2021-08-11T08:38:59+01:0011/08/2021|

#lectoropinaCalellaCOM: Joan Flores

El cap de la segona llista més votada a les darreres eleccions municipals de Calella -no pas el cap de l’oposició, aquest no és un càrrec que concedeixin les urnes sinó l’acció diària de l’activitat en els òrgans municipals- i portaveu de la formació ha fet una compareixença per explicar la seva posició respecte el  projecte d’instal·lació d’una superfície comercial a sobre de l’actual jaciment romà d’El Roser. Per fer-la, s’ha posat a l’ombra. El grup municipal d’ERC -hom podria dir que el mateix partit pateix d’aquesta mateixa fotofòbia, però aquest és un altre debat- és especialista en buscar l’ombra.

ERC de Calella es va posar a l’ombra -l’abstenció sempre és posar-se a l’ombra- quan es va abstenir en la moció presentada per Comuns i CUP al ple municipal per aturar les obres, a fi  d’evitar “dies de la marmota” -són paraules d’un regidor de la formació en el ple municipal-. Es va posar a l’ombra en contra de les opcions cíviques quan es va constituir la Plataforma per a la dignificació. Es va posar a l’ombra de la incredulitat per l’efecte de les accions populars quan es van començar a recollir signatures contra l’obra; es va posar a l’ombra de la diferenciació quan tres parlamentàries -CUP, Comuns i Unidas Podemos- van visitar l’obra i van fer declaracions; finalment, s’ha posat a l’ombra de “la inevitabilitat dels fets consumats” quan aquestes dues agrupacions municipals han presentat recursos legals contra la decisió de l’equip de govern.

ERC de Calella vol i dol, però davant la impossibilitat de liderar -perquè hi ha renunciat, no per res més- l’oposició a l’equip de govern, ha decidit posar-se a l’ombra. L’ombra del “peix al cove” del seu habitual aliat polític al Parlament; l’ombra del “ja està tot decidit i no podem fer-hi res”, que és l’ombra del reconeixement de la pròpia impotència; l’ombra dels centenars de vots del PDeCat orfes a les properes eleccions municipals sense la cap de llista de les darreres convocatòries; l’ombra de la nova llista que s’albira i que pretén recollir les restes dels votants de la formació nacionalista de dretes; l’ombra de no ser mai responsables d’una opció perdedora -perquè pretendre aturar les obres del monstre que s’edificarà a sobre del jaciment és, per molt que ens pesi, una opció perdedora, però no per això menys justificada-; l’ombra d’uns tècnics de la Generalitat que han confós -és força habitual entre els que tenen el poder- la legalitat, voluble i manipulable, amb la raó, ferma i definitiva. L’ombra dels “experts consultats”; els experts són com les estadístiques de l’acudit, diuen el que vols que diguin, sobretot si els que es consulten són, d’antuvi, partidaris de la teva opció.

A nivell personal, espero que totes les excuses, elucubracions, especulacions, inexactituds i mentides acabin caient pel seu propi pes, quan més aviat millor, encara que això signifiqui que el portaveu d’ERC de Calella perdi, encara que sigui momentàniament, la seva prístina, immaculada i lívida blancor.

Comparteix el contingut!

Go to Top