Calella s’allibera del toc de queda

  • Arenys de Munt i Palafolls, únics municipis del Maresme on es manté el confinament nocturn

Es podrà tornar a sortir al carrer de nit, malgrat tots els establiments estaran tancats

2021-08-19T13:45:41+01:0019/08/2021|

El toc de queda cau a Calella a partir d’aquesta mitjanit. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat el confinament nocturn a la majoria de municipis de Catalunya, ja que no avala els nous criteris que volia establir la Generalitat. Per tant, queda sense cobertura legal i no es podrà aplicar. Calella portava complint la restricció de mobilitat nocturna des del 16 de juliol.

Tot i que es podrà tornar a sortir al carrer de nit, entre la 1h i les 6h, tots els establiments estaran tancats.

La Generalitat volia rebaixar el llindar per establir el toc de queda a una incidència de 125 casos per cada 100.000 habitants, mentre que fins ara estava a 250 casos. El tribunal al·lega que la rebaixa del llindar per establir el toc de queda respon a criteris d’ordre públic i no sanitaris.

La justícia autoritza la pròrroga del confinament nocturn als municipis que tenen la incidència per sobre dels 250 casos, i són només 19 municipis els que pugen d’aquesta xifra. Al Maresme, Arenys de Munt i Palafolls hauran de seguir confinats a casa d’una a sis de la matinada.

El govern havia sol·licitat prorrogar el toc de queda una setmana més, fins el 27 d’agost, a 148 municipis, però endurint els criteris per decretar la limitació de mobilitat. La justícia considera que respon a motius de seguretat o ordre públic i no sanitaris.

Es manté la limitació de reunions i d’horari nocturn

El TSJC ha validat mantenir la restricció de l’horari de les activitats fins les 00:30h i la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones.

Els esdeveniments d’oci o culturals hauran de continuar sent amb el públic assegut i amb una distància interpersonal de dos metres i mig. També es limita l’aforament al 70% en actes religiosos.

Comparteix el contingut!

Go to Top