COL·LECCIONISME

Qui hi ha darrere del capgròs de l’Astèrix?

L'Astèrix és un dels capgrossos que surten de cercavila amb els gegants de Calella

  • Si has vist la cercavila dels gegants de Calella, segur que t’hauràs fixat en un capgròs de l’Astèrix. Coneixem qui hi ha al darrere i la seva col·lecció relacionada amb els famosos personatges gals.

2021-08-31T17:54:38+01:0031/08/2021|

Fa uns anys que, quan surten els gegants, els acompanya un capgròs ben especial. No es tracta d’un personatge típic de Calella, sinó de l’antiga Gàl·lia. Té un bigoti ros, un nas ben gran i un casquet del que li surten unes ales blanques. Sí, és l’Astèrix, conegut pels famosos còmics d’Astèrix i Obèlix. Aquest capgròs participa a les cercaviles de Calella, però també d’arreu de Catalunya. Penja les seves aventures al seu perfil d’Instagram i de Facebook.

El seu propietari és veí de Calella i es diu Oriol Leo. Forma part de la Colla de Geganters i Grallers de Calella des de fa anys, però el seu capgròs és més recent. Posar-se sota un gegant no era per ell, per això “vaig provar un capgròs i vaig pensar ‘és pràctic, és còmode, no m’hi ofego…’ me’n faré un per mi. I vaig triar l’Astèrix, perquè sempre m’ha agradat”, explica l’Oriol.

És un gran fan del personatge gal, de fet té un munt d’objectes de marxandatge. Figures més grans, d’altres més petites, segells, tasses, còmics, marcs de fotos… però la joia de la corona és, sens dubte, el capgròs, fet de fibra de vidre. És únic i fet especialment per a ell. “Quan el vaig veure fet en fang, vaig pensar que era just el que volia. No volia un personatge que s’hi assemblés, volia l’Astèrix”, recorda. “A més, està molt ben equilibrat a l’hora de portar-lo”.

Lamenta que a Catalunya és difícil trobar productes de l’Astèrix, per això aprofita quan va de viatge per fer-se amb nous objectes. Ha visitat el Parc Astèrix, a França, un parc d’atraccions ambientat en el món d’Astèrix i Obèlix, on ha pogut aconseguir molts articles diferents, com l’espasa i la cantimplora que porta sempre el personatge i que li serveixen d’atrezzo per la seva caracterització.

De l’Astèrix als Barrufets

L’Oriol també té una altra gran col·lecció: la dels Barrufets. Té unes 500 figuretes, tot i que va començar com un joc: “de petit els tenia per jugar i, a mida que et vas fent gran, li vas veient un altre interès a part de com a joguina. Li veus un sentit de col·leccionista. I m’agradaria tenir totes les col·leccions senceres que s’han anat fent. Els vas guardant, vas comprant els que no tens i et vas aficionant, acabes col·leccionant sense adonar-te’n”, reconeix.

Explica que és més senzill aconseguir els ninots dels Barrufets que de l’Astèrix, ja que fan col·leccions cada any, moltes d’elles temàtiques. Per exemple, n’hi ha sobre els Jocs Olímpics o sobre cinema, de personatges de terror o dels símbols del zodíac. Però admet que “no sóc tan friqui dels Barrufets com de l’Astèrix. De Barrufets cada any compro la col·lecció que surt i ja està. Però de l’Astèrix, tot el que trobo ho compro”.

Cada figura té un preu d’uns 5 euros i una mida concreta, la mateixa que es posen a l’època de la mona. També té un parell de cases en forma de bolet, pel·lícules, llibres i titelles, però ell només col·lecciona els ninots. Els més antics que té són dels anys 60, abans que ell naixés. Sense saber-ho, la seva família ja anava recopilant els Barrufets que més endavant han format part de la seva col·lecció.

Comparteix el contingut!

Go to Top