MOBILITAT

Creen la primera assegurança per patinets elèctrics

Els patinets elèctrics s'han apoderat dels carrers

  • Línea Directa ha inclòs en el seu catàleg una pòlissa per vehicles de mobilitat personal, com són els patinets elèctrics o les bicicletes. Es pot pagar només per trajecte o una tarifa anual amb un preu assequible. És pionera a l’Estat i voluntària pels usuaris.

2021-09-15T15:35:23+01:0015/09/2021|

L’auge dels patinets elèctrics i la quantitat d’accidents que s’han produït on s’hi han vist involucrats han portat a Línea Directa a llençar una pòlissa per cobrir els vehicles de mobilitat personal (VMP), és a dir, patinets, bicicletes o segways.

Les característiques d’aquesta assegurança són força obertes: permet anar alternant entre diferents vehicles i no importa si són propietat de l’assegurat o llogats. Només s’ha de pagar pels trajectes realitzats activant l’aplicació a l’inici del viatge i desactivant-la en arribar al destí. Es pot escollir entre una cobertura temporal, que té un cost de dos cèntims d’euro per minut, i una anual. Aquesta es divideix en tres paquets: el més car val 33,20 euros i inclou, amb límits, indemnització per defunció o incapacitat, despeses mèdiques, defensa jurídica i responsabilitat civil fins a 100.000 euros. La mateixa aplicació serveix per fer les gestions en cas d’un accident, ja que el sistema pot detectar frenades violentes.

Aquesta pòlissa és voluntària; la reforma de la Llei de Trànsit que s’està tramitant no planteja fer obligatòria cap assegurança per VMP, segons va confirmar el director de la DGT, Pere Navarro. Això no evita que els usuaris d’aquests mitjans de transport estiguin molt exposats i, sense una pòlissa, ningú els indemnitzarà pels danys que puguin patir. A més, si les lesions les pateix un tercer i la culpa és del conductor, aquest haurà de respondre amb el seu patrimoni.

Aquesta assegurança s’anomena Vivaz Safe&Go i es comercialitza a través de Vivaz, la branca de pòlisses de salut de Línea Directa. Es pot contractar directament des de l’aplicació mòbil. La companyia considera que arribar a 10.000 usuaris en un any seria un èxit tenint en compte que és un nínxol de mercat nou.

No es coneixen, encara, accidents que s’hagin produït a Calella en els que s’hagin vist implicats patinets elèctrics, però a nivell general s’han arribat a produir. Ahir mateix, un vianant va haver de ser hospitalitzat en estat crític per ser atropellat per un patinet elèctric.

El ple de l’Ajuntament va aprovar recentment una moció de Ciutadans que demanava endurir l’ordenança calellenca que regula l’ús de vehicles de mobilitat personal.

Comparteix el contingut!

Go to Top