Unes 200 persones participen a la concentració de rebuig a la construcció de l’Aldi

2021-09-17T19:58:14+01:0017/09/2021|

La plaça de l’Ajuntament ha acollit avui la concentració de rebuig a la construcció del supermercat Aldi al damunt del jaciment del Roser, aplegant unes 200 persones. L’acte ha comptat amb la participació del vicerector de Patrimoni i Activitats Culturals de la Universitat de Barcelona, Agustí Alcoberro, i entitats de la comarca especialitzades en patrimoni com el Grup d’Història del Casal de Mataró, el Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró i Ssom Santa Susanna.

Els assistents han mostrat pancartes que demanaven la “dignificació de la vil·la romana”, fet que consideren impossible amb l’edificació prevista al damunt. “L’Ajuntament té una actitud antiga, obsoleta” envers el patrimoni, considera Alcoberro, qui avisa que “si l’excavació continua, els resultats seran enormement superiors”. També ha lamentat que cap institut enviarà d’excursió al jaciment als seus alumnes per contemplar unes ruïnes sota un aparcament i un supermercat. Per això, ha instat a convertir-lo en un eix d’atracció social, cultural i turístic.

Les entitats han instat a protegir el Roser per tal de promocionar el conjunt de jaciments del Maresme, on s’hi concentren diferents restes en ser un territori iberoromà, com les de Can Boquet, a Vilassar de Dalt, les de Can Ferrerons, a Premià de Mar, o Iluro, a Mataró.

El portaveu de la Plataforma per la dignificació de la Vil·la romana de Calella, Joan Juhé, ha conclòs l’acte, que ha estat vigilat per la Policia Local i pels Mossos d’Esquadra.

Comparteix el contingut!

Go to Top