Parcialment desconvocada la vaga de maquinistes de Renfe

  • La mobilitat en tren ha estat caòtica durant els dies de vaga
2021-10-08T13:04:08+01:0008/10/2021|

Viatjar en tren per Catalunya és avui una mica més fàcil. El sindicat majoritari de maquinistes, SEMAF, ha arribat a un acord amb Renfe, el que els ha portat a desconvocar la vaga. Però el Sindicat Ferroviari, minoritari a la companyia, continua mobilitzat i proposa aturades entre les 7h i les 9h i les 16h i les 22h.

De moment, s’han complert els serveis mínims decretats pel matí, tot i que encara es produeixen retards en la circulació dels trens. No es pot comparar, però, al caos que es va viure en les primeres jornades, en les que pràcticament no passaven trens per Calella degut a l’incompliment dels serveis mínims decretats. Els usuaris van haver d’esperar hores per poder arribar al seu destí i la planificació era impossible: Renfe desconeixia quins trens passarien, pel que no es podia consultar enlloc més que a la pròpia estació.

Des de SEMAF es mostren satisfets que la companyia hagi acceptat “recuperar tots els trens, totes les plantilles i la integritat de l’empresa pública i els treballadors”. Això passa per la introducció de nous maquinistes; Renfe es troba en un procés d’incorporació de 924 conductors, que farà tenir una plantilla de 5.720 maquinistes.

Comparteix el contingut!

Go to Top