Pas endavant cap a la normalitat amb la fi del gruix de restriccions anti-Covid

  • Bars i restaurants poden tornar a la situació prepandèmica

  • La mascareta es manté en espais tancats i quan no es pot garantir distància

  • Bars i restaurants recuperen l'aforament complet i desapareix el límit de comensals
2021-10-13T08:09:10+01:0013/10/2021|

Aquest divendres, la cultura, la restauració, les universitats i les competicions esportives recuperen la normalitat, o gairebé. Bars i restaurants poden ampliar l’aforament al 100% i no han de mantenir distància entre taules, a més, desapareix la limitació en el nombre de comensals.

L’aforament dels teatres, cinemes i auditoris també torna a ser complet, igual que el dels arxius, biblioteques, museus i sales d’exposicions. El que sí es manté és la limitació actual del 70% a les discoteques, que també s’estén als festivals de música i a les activitats musicals en interior i amb el públic dret.

Les universitats recuperen la presencialitat plena, també les fires, equipaments cívics i parcs d’atraccions.

En l’àmbit dels esports s’amplia l’aforament fins al 100% en les activitats a l’aire lliure i fins al 80% en espais tancats, com pavellons o piscines.

El president Aragonès ha anunciat el canvi en les restriccions, però ha advertit que no ha de suposar una “relaxació total”, perquè la pandèmia no ha acabat. Alhora, ha indicat que la fi d’aquestes mesures volen contribuir a la “millora de la salut mental dels afectats” i ha assegurat que es tornarà a l’activitat sanitària prepandèmia amb l’objectiu de reduir les llistes d’espera en altres patologies.

Aquests canvis entraran en vigor divendres, escurçant-se el termini previst que allargava les mesures fins el 22 d’octubre.

Continua la mascareta

La mascareta es resisteix a abandonar-nos. És la restricció que segueix en vigor, amb les mateixes condicions que ara: als espais tancats o quan no es pugui mantenir la distància d’1,5 metres amb persones que no siguin convivents.

Les baixes dades epidemiològiques, punt clau

Els indicadors epidemiològics han portat a aquesta flexibilització. La pandèmia remet amb dades positives a tot Catalunya, un fet que es demostra als hospitals: les UCI catalanes tenen menys de 100 malalts per primer cop des de fa més d’un any i en total hi ha 345 hospitalitzats per coronavirus. A l’Hospital de Calella no hi ha cap pacient covid.

Aquesta bona evolució s’explica per l’elevada taxa de vacunació; el 78% dels espanyols tenen ja la pauta completa.

Comparteix el contingut!

Go to Top