L’empresa propietària de la plantació de cànem desmantellada a Pineda denunciarà a la Policia Nacional

  • L’empresa assegura que la seva activitat és legal i que la plantació estava notificada

  • El cànem que cultiven s’utilitza per usos tèxtils i cosmètics

La Policia Nacional va difondre la imatge de la plantació ubicada en una finca agrícola a Pineda

2021-11-02T16:08:57+01:0002/11/2021|

Big Buds, l’empresa propietària de la plantació de cànem situada a Pineda de Mar que la Policia Nacional va desmantellar aquest cap de setmana, considera “absolutament desproporcionada” l’actuació del cos policial. Assegura que l’empresa és legal i que el cultiu està declarat segons el que diu la llei, que les plantes no són de marihuana sinó de cànem i que tenen usos tèxtils i cosmètics.

Big Buds ha advertit que denunciarà a la Policia Nacional per detenció il·legal i per destruir les plantes decomissades, un total de 6.000 segons la policia espanyola, el que ha provocat a l’empresa pèrdues d’uns 100.000 euros per l’acord comercial que tenien amb una empresa farmacèutica que havia de transformar les plantes en ingredients per ús cosmètic. Van ser detingudes cinc persones, dues d’elles eren els administradors de l’empresa que, expliquen, van ser posats en llibertat un cop van demostrar la legalitat de l’activitat mitjançant la documentació corresponent. Una de les persones detingudes tenia antecedents relacionats amb la marihuana, fet que podria haver estat el detonant de la investigació de la Policia Nacional. També amb el fet que l’empresa fos de nova creació.

L’empresa afirma que “la policia va manipular la informació i li va plantejar al jutge que es tractava d’una plantació de marihuana, sense tenir en compte i tot i ser coneixedora que el cultiu estava inscrit mitjançant una DUN”, una declaració agrària dels terrenys notificada al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. També asseguren que els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Pineda de Mar tenien coneixement de l’activitat.

Les plantes cultivades en els terrenys decomissats no arriben, segons Big Buds, al 0,2% de tetrahidrocannabinol (THC), quantitat que fixa la Unió Europea com a límit perquè siguin legals. Els propietaris de les plantes decomisades asseguren que havien fet anàlisis i que no excedien del 0,06%. L’empresa lamenta que no s’haguessin fet les proves abans de destruir tot el cultiu. De fet, fa tot just un any el Parlament Europeu va votar a favor d’augmentar el nivell de THC autoritzat pel cànem industrial fins al 0,3%.

Comparteix el contingut!

Go to Top