El Maresme perd la Volta Ciclista a Catalunya

  • Calella ja va renunciar a l'etapa inaugural de La Volta fa uns mesos, ara s'ha anunciat que tampoc tindrà ni sortida ni arribada

  • Etapa inaugural de la Volta 2021, l'última des de Calella
2021-11-11T09:41:06+01:0011/11/2021|

La Volta a Catalunya ha estat arrelada al Maresme durant els últims anys. Però la prova del 2022 no s’aturarà a la nostra comarca: l’edició 101 de la prova no té agendada cap sortida ni arribada al nostre territori.

Calella va ser l’etapa inaugural de la Volta durant diversos anys, però aquest 2021, quan s’ha pogut celebrar el Centenari, s’ha tancat aquest cicle. Sant Feliu de Guíxols li pren el relleu l’any vinent. Aquest canvi agrada als partits de l’oposició, que consideren que la prova ciclista no té prou retorn en comparació a la inversió de 50.000 euros de les arques públiques que es fa des de Calella. Molts restauradors de la ciutat també opinen igual, els beneficiats eren els hotelers que allotjaven ciclistes. Els amants de la bicicleta consideren que és una pèrdua pel turisme esportiu que pregonem des de la ciutat. Mataró tenia l’inici de la segona etapa; però enguany no serà ni sortida ni arribada.

El president de la Volta, Rubén Peris, deixava entreveure que Calella tindria presència en La Volta, amb la possibilitat que algun inici o sortida d’etapa necessitaria que els hotels calellencs tinguessin allotjats alguns equips. Aquest era el cas de mantenir una de les sortides des de Mataró com s’ha anat fent aquests últims anys. Mataró no té prou planta hotelera per absorbir la vintena llarga d’equips de La Volta. Però les ciutats que acolliran una sortida seran Sant Feliu de Guíxols, L’Escala, La Pobla de Segur, Perpinyà -endinsant-se a la Catalunya nord-, la Costa Daurada, la Seu d’Urgell i Vilanova i la Geltrú, força allunyades de casa nostra i amb suficients establiments hotelers a prop.

Per tant, la prova, que ha estat 9 edicions vinculada a la nostra ciutat i al Maresme, deixarà de ser-ho a partir de la pròxima edició. Fins i tot, podria ni arribar a passar per la N-II al seu pas per Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top