El debat al Parlament sobre si cal declarar BCIN el jaciment es posposa

  • Les obres al solar on es troba al jaciment avancen imparables
2021-11-23T12:08:58+01:0023/11/2021|

Aquest dimecres, 24 de novembre s’hauria de celebrar la Comissió de Cultura del Parlament en la que els grups parlamentaris havien de debatre si s’augmenta la protecció del jaciment del Roser a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Però el debat sobre els pressupostos ha passat pel davant i la sessió d’aquest dimecres serà monogràfica en relació als comptes del 2022.

Per tant, el debat sobre el BCIN es posposa sense una data concreta, tot i que el més probable entri a la propera comissió, la del mes de desembre. La Mesa del Parlament va admetre a tràmit la proposta de resolució presentada per En Comú Podem i la CUP el 21 de setembre, però no va entrar a la comissió del mes d’octubre perquè ERC i Junts van demanar ampliar el termini per presentar esmenes.

L’esmena presentada no té a veure amb la declaració de BCIN sinó amb la modificació de la Llei de Patrimoni, en la que demana “incloure consideracions paisatgístiques i altres aspectes patrimonials i d’ús social als conjunts arqueològics a protegir”.

Comparteix el contingut!

Go to Top