El govern espanyol rescata el Grup Serhs amb 34 milions d’euros

  • La seu del Grup Serhs és a Pineda
2021-11-23T22:18:08+01:0023/11/2021|

El Consell de Ministres d’avui dimarts ha aprovat injectar 34 milions d’euros al Grup Serhs amb càrrec al Fons de suport a la solvència empresarial per tal de donar-li aire després de la reducció patida a causa de la pandèmia de la COVID-19. Aquesta ajuda es canalitza a través d’un préstec ordinari per valor de 16,66 milions d’euros i un préstec participatiu de 17,34 milions, pel que l’Estat passa a formar part de l’accionariat del Grup Serhs.

Aquesta operació ha estat aprovada pel Consejo Gestor del Fondo de Apoyo a la Solvencia de Empresas Estratégicas, on la Serhs ha hagut de passar un rigorós anàlisi de la seva situació econòmica i jurídica i ha hagut de presentar plans de viabilitat per tornar els diners públics que rebran.

A principis d’aquest any es coneixia que el Grup Serhs havia demanat 35 milions d’euros al Fons de Solvència del SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials), dels quals li han atorgat pràcticament la totalitat. El govern espanyol ha autoritzat, en la mateixa sessió, donar suport financer públic al Grupo Airtificial (34 milions) i a Reinosa Forgings & Castings (27 milions). Ja s’han adjudicat 1.442 milions entre Air Europa, Ávoris, Hotusa i Duro Felguera, entre d’altres.

La facturació de l’empresa amb seu a Pineda va caure pràcticament a la meitat degut a la pandèmia. Mentre l’any 2019 va facturar més de 268 milions d’euros, el volum de negoci es va reduir en un 45,3% al 2020, quedant-se en els 147 milions d’euros.

Des de la direcció del grup empresarial han comunicat el rescat als socis i treballadors tot assegurant que “ens permetrà afrontar amb garantia i solidesa el nostre Pla Estratègic 2022-2030 que vàrem presentar en la passada Junta General d’Accionsites i que va ser aprovat per unanimitat”.

El Grup Serhs compta amb uns 1.400 accionistes, dels quals un 40% són treballadors, familiars i petites empreses, molts d’ells de Calella. S’estructura en quatre divisions de negoci. L’àrea d’Alimentació és una de les més conegudes, ja que presta servei de càtering a més de 240 centres, entre ells escoles, residències, presons i hospitals, com el de Calella.

La divisió de Distribució s’encarrega de portar productes d’alimentació, begudes i neteja a establiments d’hostaleria i restauració. També compta amb una àrea hotelera que gestiona vuit hotels i una línia de Serveis. Anteriorment també comptava amb la divisió Serhs Tourism, però Ávoris, que també va haver de ser rescatada per l’Estat, la va absorbir l’any 2018.

615 milions d’euros per transformar les destinacions turístiques

El Consell de Ministres també ha autoritzat el repartiment de 615 milions d’euros entre les comunitats autònomes -69,87 milions per Catalunya- per tal de transformar les destinacions turístiques i fer-les sostenibles tant a nivell mediambiental com socioeconòmic i territorial. Aquesta important partida surt dels fons de recuperació Next Generation i són part del programa extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, en el que s’invertiran un total de 1.858 milions d’euros en tres anys.

Comparteix el contingut!

Go to Top