El PSC demana una subvenció a la Generalitat per urbanitzar Can Carreras

  • Xavi Amor i Josep Torres acompanyen als diputats del PSC en la presentació de la proposta

  • La subvenció aniria destinada a l’Ajuntament de Pineda, a qui Calella va encarregar la gestió de Can Carreras

Díaz, Torres, Romero i Amor presentant la proposta de resolució al Parlament

2021-11-23T17:30:26+01:0023/11/2021|

El grup parlamentari del PSC ha presentat una proposta de resolució al Parlament per tal que la Generalitat atorgui una subvenció per urbanitzar Can Carreras. Es demana finançament perquè l’Ajuntament de Pineda de Mar pugui ajudar econòmicament als veïns i veïnes de la urbanització amb el projecte de reparcel·lació. L’Ajuntament de Calella, que només té un 11% de la superfície, li va encarregar la gestió de la urbanització al de Pineda, motiu pel qual és el consistori del poble veí el destinatari de la subvenció.

L’alcalde de Pineda, el socialista Xavi Amor, i el regidor del PSC de Calella, Josep Torres, han acompanyat als diputats del seu grup parlamentari, Alícia Romero, Jordi Terrades i Elena Díaz, a presentar el document al Parlament. Des del PSC Maresme han assegurat el seu “compromís amb les veïnes i veïns de Can Carreras i seguirem al seu costat fins que es posi solució”.

La proposta presentada també demana que l’Institut Català de Finances de la Generalitat “faciliti línies de crèdit per beneficiar a les famílies afectades per fer front a les despeses derivades de les obres de millora de la urbanització” i fer de mediador amb les companyies subministradores de serveis per arribar a acords, en especial amb les companyies d’aigua i llum.

Can Carreras no disposa pràcticament d’enllumenat públic a excepció d’uns pocs fanals que s’han anat col·locant progressivament. Tampoc tenen servei de clavegueram i alguns carrers no estan asfaltats o és deficitari, amb grans sots que fan malbé el cotxe. A més, la urbanització no està recepcionada, és a dir, els ajuntaments no n’assumeixen el manteniment per no estar regularitzada la seva situació. El nucli de cases es va crear al final de la dècada dels 60 i actualment hi viuen unes 800 famílies.

A finals de febrer del 2020, el ple de l’Ajuntament de Calella va aprovar de forma inicial el projecte d’urbanització de Can Carreras, amb un cost de més de 10 milions d’euros, seguint els passos de Pineda, que també l’havia aprovat. Poc després va esclatar la pandèmia de la COVID-19 i es va quedar aturat fins que, avui, els socialistes han fet un pas endavant per regularitzar la urbanització.

Comparteix el contingut!

Go to Top