Com es pot descarregar el certificat covid al mòbil?

L'ús del certificat covid s'està estenent a diversos sectors

  • El passaport covid s’està convertint en un element necessari per accedir a segons quins establiments i la intenció de la Generalitat és ampliar-lo. T’expliquem els passos a seguir per descarregar-lo.

2021-11-24T11:29:04+01:0024/11/2021|

El passaport covid va començar com una eina per poder viatjar, primer entre països, després entre comunitats autònomes. Però el seu ús s’ha anat estenent a diversos àmbits, des de l’oci nocturn i festivals, als casaments i actes socials on hi ha ball en un espai tancat. Però ara, el govern català ha fet un pas més i ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) poder utilitzar-lo també a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran davant l’augment de contagis.

Tot i que hi ha un precedent important -la justícia ha tombat l’ús del certificat covid al País Basc per discoteques i restaurants- està en mans del TSJC decidir si a Catalunya s’aplica a aquesta mesura. L’objectiu és evitar nous contagis a partir de la prohibició d’accés a les persones no vacunades, sense PCR negativa o que no hagin passat la COVID-19 en els últims mesos, més exposades a tenir complicacions en el cas d’infectar-se, el que significa una retallada de drets.

Davant d’un ús cada vegada major del passaport covid, és important tenir-lo descarregat. I la pregunta és: com es fa? A través de La Meva Salut. Es pot fer directament a través del telèfon mòbil, cal descarregar-se l’app de La Meva Salut i seguir els passos. S’haurà d’accedir a l’espai personal mitjançant el codi que apareix a la targeta sanitària o amb el document d’identitat i crear una contrasenya. Un cop dins, hi ha un apartat amb la vacunació, on hi ha l’opció de sol·licitar el certificat.

Demanar el certificat o passaport covid és gratuït, només cal descarregar-lo a través del mòbil o l’ordinador.

Hi ha l’opció de mostrar el codi QR, que és l’element que escanejaran als diferents establiments on vulguis accedir, o descarregar-lo. Hi apareixen dades com el nom, la data de naixement, el número identificador del certificat, el número de vacunes posades i l’última data d’inoculació i l’organisme que l’ha emès, en aquest cas, el Servei Català de la Salut, a més del codi QR. Està en tres idiomes: català, castellà i anglès, ja que en un principi serveix únicament per la Unió Europea. A més de tenir-lo al mòbil, també es pot descarregar en PDF en cas que el vulguem imprimir i tenir en paper.

En cas que no tinguis la vacunació completa però hagis passat la malaltia o t’hagis fet una PCR o un test d’antígens en els dies previs, també sortirà recollit.

Per accedir a l’oci nocturn, els porters dels locals disposen d’una aplicació que llegeix el codi QR i emet un semàfor verd o vermell, en funció de si es té la pauta completa o una PCR negativa o no. Es preveu que aquesta aplicació també s’estengui a la resta de sectors on es faci obligatori l’ús del passaport covid.

Comparteix el contingut!

Go to Top