El certificat covid és obligatori a la restauració, gimnasos i residències a partir de demà

  • A partir de demà cal el certificat covid per anar a dinar o sopar fora
2021-11-25T13:53:03+01:0025/11/2021|

Anar a prendre un cafè a partir de demà estarà condicionat a tenir la pauta completa de vacunació. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat l’ús del certificat covid per accedir a la restauració, però també per entrar als gimnasos i a les residències de gent gran. D’aquesta manera, es vol frenar l’augment de contagis que s’ha començat a veure en les darreres setmanes tot evitant mesures més restrictives, com limitacions d’horaris o d’aforaments.

El certificat covid conté un codi QR amb la informació sobre la vacunació, com el número de dosi i la data de la inoculació, però també diu si es té una PCR o un test d’antígens negatiu o si s’ha passat la COVID-19 en els darrers 6 mesos. Caldrà mostrar-lo a l’entrada dels establiments juntament amb el DNI. De moment, l’ús del passaport covid s’ha autoritzat per 14 dies, és a dir, fins el 10 de desembre. Però en funció de l’evolució de la pandèmia, el govern català demanarà una ampliació, el que ens portaria fins al Nadal.

Els menors de 12 anys, en no haver-se pogut vacunar fins ara, no han d’ensenyar el certificat covid.

Si encara no t’has descarregat el certificat covid, t’expliquem com fer-ho aquí.

Comparteix el contingut!

Go to Top