VerificaCOVID, l’aplicació per validar el certificat covid

  • VerificaCOVID funciona com un semàfor, mostrant en verd o vermell si és vàlid o no
2021-11-25T17:49:29+01:0025/11/2021|

El govern català ha desenvolupat una aplicació per tal de llegir el codi QR del certificat covid i comprovar si és vàlid. S’anomena VerificaCOVID i, fins ara, l’utilitzaven els establiments dedicats a l’oci nocturn, on ja era obligatori mostrar el passaport covid. A partir de demà, també s’utilitzarà als bars i restaurants, residències i gimnasos. L’eina està disponible a verificacovid.gencat.cat.

Funciona igual que un semàfor: la càmera captura el codi QR i emet una franja de color verda si és vàlid i una vermella si, pel contrari, es denega. En tots dos casos també apareixerà el nom i cognoms de la persona i la seva data de naixement, que caldrà verificar amb el DNI.

Per tal que el semàfor surti verd, cal tenir la pauta de vacunació completa, una PCR o un test d’antígens negatiu o haver passat la COVID-19 en els darrers 6 mesos.

Segons el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, el govern ha desenvolupat una aplicació pròpia per tal de garantir la protecció de dades i assegura que la informació que es mostra és la mínima necessaria.

L’aplicació llegeix els certificats emesos pels Estats membres de la Unió Europea i pel Regne Unit. El QR es pot presentar tant en paper com a través del telèfon mòbil.

Comparteix el contingut!

Go to Top