COVID-19

El pont de la Puríssima es presenta amb la incidència de la COVID-19 a l’alça a Calella

  • El pont de desembre marcarà les restriccions de Nadal

2021-11-28T12:55:42+01:0028/11/2021|

Calella afronta el pont de la Puríssima amb un índex de risc de brot de 600 punts i una incidència acumulada a l’alça. Només hi ha un indicador que dona esperances: la taxa de reproducció de l’epidèmia, que té una tendència a la baixa, i que marca com evolucionaran la resta de variables. Tot plegat a una setmana del pont de la Puríssima; els que tinguin més sort podran combinar-s’ho i arribar a tenir cinc dies festius, des del dissabte 4 fins el dimecres 8 de desembre. Això vol dir que augmentarà la interacció social i la mobilitat: dinars familiars, trobades amb amics, alguna escapada… i la pandèmia se’n pot veure afectada. Les condicions en les que viurem el Nadal a nivell de restriccions poden dependre d’aquest pont.

Fa dues setmanes que la incidència acumulada va pujant a Calella. La incidència acumulada, que representa la suma dels casos dels últims 14 dies per cada 100.000 habitants, és l’indicador en el que es fixen les autoritats sanitàries per tal d’establir les mesures per contenir la COVID-19. No és instantani, sinó que mostra la situació de la pandèmia dels dies anteriors. La incidència està ara a uns 350 punts, un toc d’atenció de cara al pont de desembre. L’augment de la mobilitat i la interacció social dels dies festius poden fer incrementar aquest indicador i situar-nos al Nadal amb una xifra encara més alta probablement serà sinònim de restriccions.

L’índex de risc de brot es troba en uns valors similars des de fa dues setmanes, movent-se entre els 600 i els 700 punts. Ha tingut pujades i baixades des de fa un mes, després d’un brot a Calella que va situar aquest indicador pràcticament als 1.500 punts. Ara, però, sembla que s’ha estancat.

La taxa de reproducció de l’epidèmia és l’indicador que mostra més ràpidament la tendència que portem i el que avança com estaran l’índex de risc i la incidència acumulada. Fa uns dies que està baixant i ara se situa al voltant de l’1, que és el que indica si l’epidèmia creix o no. Si es manté així, les altres variables també disminuiran.

Tot plegat ens situa en un inici de sisena onada que es preveu més lleu que les anteriors gràcies a la vacunació. De fet, a l’Hospital de Calella no s’han arribat a superar les 4 persones ingressades a causa de la COVID-19, tot i que el CAP si que ha hagut d’atendre als nous positius.

A principis d’aquesta setmana ja començarà a aplicar-se una nova mesura: l’obligatorietat de mostrar el certificat covid a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran. D’aquesta manera, només aquells que tinguin la pauta completa, un test negatiu o hagin passat la malaltia en els últims 6 mesos podran accedir a l’interior.

La precaució és molt important des que va esclatar la pandèmia. Tot i que hi ha hagut moments en el quals la situació s’ha relaxat, abaixar la guàrdia ara pot significar un altre Nadal amb limitacions de persones a les reunions o altres restriccions que poden desdibuixar unes festes que es caracteritzen precisament per les reunions de famílies i amics.

Comparteix el contingut!

Go to Top