Calella en Comú urgeix a aplicar la valoració de llocs de treball per solucionar el conflicte policial

2021-11-29T09:59:04+01:0029/11/2021|

Els comuns demanen abordar la valoració dels llocs de treball dels empleats municipals “amb la màxima urgència” com a primer pas per solucionar els problemes d’efectius que afecten la Policia Local. Afirmen que la negociació encara no està acabada i que cal asseure’s per tal de finalitzar-la, aprovar-la i aplicar-la i demana “esforços d’aproximació” entre l’equip de govern i els treballadors de la policia. La valoració de llocs de treball és una de les reivindicacions salarials de la Policia Local, que no vol fer hores extra en considerar que el preu que es paga no és l’adequat, situació que s’arrossega des de fa anys.

L’any 2020 es va incorporar una partida de 175.000 euros al pressupost que es corresponia a una tercera part de la valoració de llocs de treball, estimada en 525.000 euros. A mitjans d’any, en un context de pandèmia, la partida es va anul·lar per donar prioritat a les despeses derivades de la crisi sanitària.

Els comuns denuncien la incoherència del govern municipal, que tot i haver pressupostat fa un any la valoració, ara al·lega que no pot pagar-la perquè seria il·legal. Calella en Comú argumenta que hi ha molts ajuntaments que l’han aprovat sense problemes amb informes favorables d’interventors i secretaris; fins i tot el Consell Comarcal del Maresme aplicarà aquest canvi salarial l’any que ve i amb efectes retroactius.

Preocupació per la inestabilitat laboral de la plantilla

Calella en Comú exposa que és habitual que molts policies marxin a altres municipis perquè són més atractius a nivell professional i que les diferències salarials amb altres ajuntaments són el motiu més important. El partit ecologista destaca que això perjudica a Calella de forma doble: pel fet que el policia marxi i per “la pèrdua de la important quantitat de diners invertits en la seva formació que acaben gaudint els municipis on acaben prestant els seus serveis”, el que es tradueix en una excessiva quantitat de policies interins sense la formació necessària.

L’arribada del nou inspector “no ha cobert les expectatives”, diuen els comuns, i apunten a “les directrius polítiques que controlen el cos” com a principal motiu. El responsable de la policia a nivell polític és Josep Torres però l’alcaldessa, Montserrat Candini, és qui té les màximes competències a nivell municipal. La conseqüència és la falta d’estabilitat i confiança en la plantilla. La quantitat de baixes, agents interins i la negativa a fer hores extra provoca la falta d’efectius que, denuncien, no pot recaure en la ciutadania un “nivell d’inseguretat afegit al normal”.

La formació lila es queixa que la Policia Local de Calella fa una feina que no li pertoca en matèria de seguretat ciutadana, ja que hauria de recaure en els Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, demana un acord supramunicipal exigint “l’adequada dotació de les comissaries de Mossos de la zona”, de forma que els diners que surten de les arques municipals es destinin a les feines que sí són responsabilitat del cos local.

L’agrupació local considera que, un cop aplicada la valoració, caldrà buscar una solució conjunta als problemes que afecten la prestació del servei de la Policia Local.

Comparteix el contingut!

Go to Top